Roger Sanchez - Release Yourself (Stealth)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Release that booty!



Luisteren naar Release yourself 4

Intro: Roger Sanchez behoeft geen introductie. Zijn nieuwe mixalbum heet dan ook geen 'Let Me Introduce Myself', maar 'Release Yourself'. De vierde in de serie alweer. Onderdeel van Roger's eigen feelgood drieluik.
Allereerst is er, de door meer dan 1 miljoen mensen beluisterde, wekelijkse radioshow. Hier te beluisteren via Slam FM. En de clubavonden, die zich aanvankelijk alleen afspeelden in club Pacha te Ibiza. Maar die tegenwoordig in alle wereldsteden mee te beleven zijn. En tenslotte de verzamel-cd's. Met de muziek waar Roger, de S-man, zelf erg blij van wordt. So release your butt from that chair, and get up on that dancefloor!

Tekst: John

Genre: Strictly house.
Bijzonderheden: Ook deel vier van Release Yourself wordt voor het gemak opgedeeld in twee delen. Het voorspel, de zogenaamde preparty, en het hoogtepunt, de party. En net als bij seks het voorspel vaak beduidend opwindender is dan het laatste stukje, volop-gaan-voor-het-hoogtepunt, is dat ook hier het geval. De nummers op cd 1 zijn duidelijk met zorg geselecteerd. Juweeltjes van deephousenummers, en geweldige tribal en mediterraan klinkende producties volgen elkaar vlot op. Relaxed, maar evengoed lekker stevig van tempo. Op cd 2 moet er gepiekt worden. Vaak met fijne platen, zoals zomerplaat 'La Noche'. Maar soms grijpt Roger helaas naar te gemakkelijke, onverrassende platen. Natuurlijk is het fijn als je cd's in Engeland ook als warme broodjes over de toonbank gaan, zoals de gemiddelde 'Defected'-cd. Helaas horen we daar, en hier dus ook, nogal regelmatig zo'n 'bloody irritating' uplifting housestamper voorbij komen. Een klein minpuntje voor deze verder uitstekende feestplaat.
Hoogtepunten: De preparty cd.
Dieptepunt: De vreselijk saaie 'Shannon-Let the music play'-sample in grafzerkennummer 'Babylon'.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Zoals gezegd, een ware feestplaat.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Defected in the house: vaak met dezelfde euforie bij elkaar gezocht, maar ook altijd met dezelfde foute uplifting sound besmeurd.
Oordeel: 8,5

Love2Party mag 3 exemplaren weggeven. Stuur Marcel het goede antwoord op de volgende vraag: Noem de naam van het nummer en de gecoverde eightiesband waarnee Roger Sanchez wereldberoemd werd? Alleen de antwoorden met volledige adresgegevens worden in behandeling genomen. Succes.

Roger Sanchez

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws