Dave Clarke - World Service 2 (Resist)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Geraffineerd gearrangeerd


Intro: Van World Service deel 1 gingen er wereldwijd maar liefst 70.000 exemplaren over de toonbank. Als gevolg van het vele downloaden (van vooral dj-sets), is het onwaarschijnlijk dat deel 2 zijn voorganger qua verkoopaantallen evenaart. Hoe dan ook: deze compilatie is allesbehalve een miskoop. Dave Clarke mixte uitsluitend de boeiende techno en electro samen tot een spannend geheel.

Tekst: Iddo

Genre: Electro en techno
Bijzonderheden: De stijl van Dave Clarke is rauw, pittig, duister en agressief. Zijn optredens zijn dynamisch, vooral door de mixingskills die hij zichzelf heeft aangeleerd in een ver hiphopverleden. Op deel 2 van World Service wisselt Clarke een flinke stapel technoplaten af met een bijna even hoge berg electrovinyl.
Op de eerste cd mixt de Britse dj/producer negentien inspirerende electrotracks aan elkaar. De samenstelling is uitgekiend en heel goed gearrangeerd, maar obscure muziek blijft achterwege. Gigolo, Goodlife, Electrofunk, Satamile en Datapunk zijn enkele van de vertegenwoordigende labels. Tracks van Nederlander Alden Tyrell, Chris McCormack en Anthony Rother zijn de smaakmakers van een excentrieke mix, welke met een nummer van Silicone Soul tot een opzienbarend einde komt.


Op de tweede cd profileert de Brit zich uitsluitend met technomuziek zoals tijdens zijn meeste dj-optredens gebruikelijk is. Met veel snelheid mixt hij in ruim een uur tijd zesentwintig tracks aan elkaar. Dave Clarke selecteerde voornamelijk spierballentechno voorzien van een rauw randje. Amerikaanse beuktechno van Dj Rush, Dj Bone, Dj Urban en Bam Bam wordt met uiterste precisie gecombineerd met schone muziek van Heiko Laux, Dj Godfather en Sterac.
World Service deel twee is minder intens dan de voorganger. Maar dankzij een prikkelende selectie van uitsluitend boeiende electro en techno is het over het algemeen toch wel smullen geblazen.
Hoogtepunt: De soms buitenaards goede mixkwaliteiten van Clarke.
Dieptepunt: Paris Hilton van Mu is door iedere dj te vaak gedraaid.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: World Service deel 1
Oordeel: 8

Meer info: Dave Clarke

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws