Pole Folder - Zero Gold (Bedrock)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Digweed vindt talent in Belgie


Intro: Na enkele spannende releases en inspirerende remixen, is daar Zero Gold, het debuutalbum van Pole Folder. Het succes van de producer, in de burgerlijke stand ingeschreven als Benoit Franquet, begon enkele jaren terug, nadat zijn track 'Apollo Vibes' release kreeg op Bedrock en John Digweed het nummer gebruikte als opener van zijn Global Underground Los Angeles.

Tekst: Iddo

Genre: Mystieke, atmosferische progressive.
Bijzonderheden: Zero Gold is het eerste artiestenalbum dat uitkomt op het fameuze Bedrock-label van John Digweed. Pole Folder is een talentvolle producer die in alle rust een paar jaar aan dit album gewerkt heeft en een belofte voor de toekomst is. Dankzij fascinerende releases en remixen speelde hij zich in de kijker en wellicht vormt zijn debuutalbum de route naar erkenning bij het grote publiek. Zijn muziek zit vol wonderschone soundscapes en fluisterende zangpartijen. Het is een twinkelende combinatie van dans- en ontspanningsmuziek, volgens de principes van progressive. Benoit Franquet nodigde voor dit project drie vocalisten uit, die dankzij een zuivere zang voor een hartstochtelijke stemming van angst, verdriet en schoonheid zorgen. De gepassioneerde teksten zijn vergezeld van gitaren en drums en hebben opmerkelijk veel raakvlakken met Massive Attack. Nummer een tot en met vier, waarbij de zang wordt verzorgd door Shelley Harland en Sandra Ferretti, zijn uiterst melancholisch. Naarmate de nummers verstrijken, wordt de muziek dansbaarder. Daarmee creeert deze producer een prima balans tussen 'huiskamerluistermuziek' en swingende clubtracks.
Een verstandige keuze van John Digweed om Pole Folder een debuutalbum op Bedrock te gunnen, want wat de Belg maakt is goud waard.
Hoogtepunt: Van begin tot eind meeslepend.
Dieptepunt: Dat we naar alle waarschijnlijkheid lang zullen moeten wachten op weer zo'n meesterwerkje.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Essentieel!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Pako & Frederik - Atlantic Breakers
Oordeel: 9

Meer info:
Pole Folder
Bedrock

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws