DJ Cam - My Playlist (Wagram)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Sfeervollere hiphop bestaat nietLuisteren naar My Playlist

Intro: Soms is het leven van een muziekrecensent net een paradijs. In het oord waar Adam en Eva ooit melk uit Kokosnoten dronken en fruit aten dat van de bomen werd geplukt, voorziet deze muziekliefhebber zich van zijn primaire levensbehoeften via zijn beste vriend: de postbode. Blauwe plekken zijn, als gevolg van mijn vele omhelzingen, als tatoeages in zijn lichaam gekerfd. En dat is niet overdreven. Vandaag was het weer zover. Noodgedwongen belde de goede man aan, want het pakje paste niet door de brievenbus. En wat zat er in...?

Tekst: Marcel

Genre: Hiphop
Bijzonderheden:...Ondermeer een prachtig mixalbum van DJ Cam. Deze Franse dj/producer - bij de burgerlijke stand beter bekend als Laurent Daumail - maakt al jaren prachtige atmosferische, met jazz doordrongen, instrumentale hiphop. 'Elektronische bebop', zo wordt zijn muziek ook wel genoemd. Met fraaie studioalbums als Underground Vibes, Soulshine en Liquid Hiphop heeft hij zijn naam als producer al lang en breed gevestigd. Dat hij ook prima kan draaien, horen we op My Playlist, een mixalbum met achttien stoere platen van topproducers als Pete Rock, Kenny Dope, Jay Dee, Spinna en natuurlijk de meester zelf. Dat betekent hiphop met veel jazz- en soulinvloeden. Wat er nog meer in dat pakje van Pieter Post zat? Dat lees je later nog wel op je favoriete muzieksite.
Hoogtepunt: Tek 9 - Seven Days (Spinna Remix)
Dieptepunt: Noodgedwongen treed ik even in de huid van azijnpisser: De cd duurt 69 minuten. Dat is op zich niet te kort, maar - er van uitgaande dat er 74 minuten muziek op een schijfje past - had er nog best nog wel een plaatje bij gekund.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Sfeervollere hiphop bestaat niet.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Hiphop forever mixed by Jazzy Jeff.
Oordeel: 8,5

DJ Cam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws