The Gallery - Tall Paul & Benny Benassi (Dutyfree)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Die-hards in pink



Luisteren naar Gallery Live Sessions

Intro: Op een steenworp afstand van de bekende Londense club Fabric zit nog zo'n publiekstrekker, genaamd 'Turnmills'. Op de begane grond vinden we het gelijknamige restaurant. De keurige rij wachtende mensen langs het pand, een typisch Engels fenomeen, verraadt dat er binnen nog meer aan de hand is. Eenmaal binnen, de trap afgedaald, blijkt er zich een prachtige, uit meerdere zalen bestaande club te bevinden.

Tekst: John

Genre: House. Progressive en floorfiller-techno vooral.
Bijzonderheden: Zaterdagnacht speelt zich in 'Turnmills' wekelijks wat anders af. 'City Loud', 'Smartie Partie'of een avondje met een wereldberoemde dj. Vrijdagnacht is het vaste prik: The Gallery@Turnmills. En ja, ik ben op beide avonden geweest, en kan je verzekeren dat een feestje in Turnmills op vrijdag compleet anders is dan op zaterdag. Hoewel er op het eerste gezicht weinig verschil valt te ontdekken, de omgeving is hetzelfde, is voor sommigen een kleine waarschuwing toch wel op zijn plaats. Op vrijdag krioelt het er namelijk van de homo's. Mannen die van mannen houden dus. Draag bij voorkeur dus liever geen lekker strak T-shirt, zoals mijn maat wel deed! Because you're the pussy then! Tenzij je dat wel leuk vindt. Wij vonden de opdringerige aandacht van sommigen niet bijzonder leuk. Ach, we snappen nu in ieder geval waarom vrouwen niet altijd gediend zijn van een te directe aanpak tijdens hun avondje uit. Over naar de muziek dan maar.
De jubileum-cd laat de verschillende muzikale kanten van die vrijdag horen. Op de eerste cd laat de honkvaste resident dj Tall Paul horen dat progressive nog steeds leeft. Met toegevoegd enthousiast juichend publiek, alleen de stadiontoeters ontbreken, is dit de sound die ik inderdaad meteen met The Gallery associeer. Op cd twee horen we resident dj Benny Benassi een heel ander soort set neerzetten. Beukende technosounds, met acid en trance-invloeden, blijken ook in The Gallery te passen. Muzikaal gezien is deze cd wel een stuk interessanter. Het typisch Engelse feestje op cd 1 moet je dan maar op de koop toe nemen.
Hoogtepunten: Benassi's set. Agoria, Alex Neri, Swayzak en nog wat andere prettige producers krijgen airplay.
Dieptepunt: Toch geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? De tweede cd is zeker niet vervelend. En de eerste in ieder geval opzwepend. Dus als dat interessant genoeg klinkt, raad ik hem zeker aan.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Circus & Chibuku present Yousef & Krafty Kuts, Circoloco nummer 2.
Oordeel: 7-

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws