Michel de Heij - Two Faces (News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het dubbelleven van Michel de Heij


Intro: Sommigen omschrijven zijn sound als techhouse, anderen etiketteren de muziek waar Michel de Heij voor staat als pure techno. Feit is dat de Rotterdamse techno-dj geen grenzen kent en dus behoorlijk divers draait. Dat is dan ook het geval op Two Faces, een mixcompilatie waarop minimale en 'maximale' technoplaten subtiel worden verspreid over twee schijfjes.

Tekst: Iddo

Genre: Techno
Bijzonderheden: Na jaren lang zwoegen op nationaal niveau is de Heij's buitenlandse doorbraak inmiddels een feit. Gelukkig maar, want met optredens op Dance Valley, Innercity, Sensation en Awakenings viel er in zijn thuisland weinig eer meer te behalen. Dat wil overigens niet zeggen dat De Heij geen energie meer put uit zijn Nederlandse optredens. Want niemand geniet zo zichtbaar als hij. Als producer manifesteert de Rotterdammer zich de laatste twee jaar - zij het vaak met behulp van andere producers - zeer verdienstelijk. Daarom zijn ook eigen producties van hem terug te vinden op beide cd's. Two Faces is een impressie van De Heij tijdens twee disciplines. Cd 1 is een set die hij voor kleine zalen draait: warme, diepe, funky techno. Op de dansvloer noemen ze het minimal, maar voor de noemer techhouse kan de muziek van Nathan Fake, John Tejada, Vince Watson, Alex Smoke, Dave Gahan en Aril Brikha net zo goed mee. Op het tweede schijfje laat De Heij horen welke platen hij op grote feesten draait. Met stevige, maar vooral funky technoplaten van onder andere Joel Mull, Secret Cinema, Sterac, Marco Bailey en De Heij zelf, maakt hij er een groot feest van.
Hoogtepunt: Cd 1: luisterplezier voor elk moment. In een club, in je discman, maar ook thuis.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Luke Slater - Fear and Loathing 2
Oordeel: 8

Love2Party mag een aantal exemplaren weggeven. Stuur Marcel het goede antwoord op de volgende vraag: Hoe heet de cd-serie, samengesteld en gemixt door Michel de Heij, die in de jaren '90 zeer succesvol was en waarvan er tot op heden 11 edities van zijn verschenen? Alleen de antwoorden met volledige adresgegevens worden in behandeling genomen. Succes.

Meer info: Michel de Heij

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws