FabricLive 21 - Meat Katie (Fabric)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Geen biefstuk


Intro: Het levensverhaal van Mark Pember, alias Meat Katie, leest weg als een echte tranentrekker. Op zijn vijftiende werd hij door zijn ouders het huis uitgetrapt. En nog zonder sokken en schoenen ook! Al zijn vrienden gingen daarna dood, of belandden in de gevangenis. Mijn God! Met betraande ogen zochten we dan ook de 'Play'-knop op de cd-speler.

Tekst: John

Genre: Breakbeats, electro, techno en house
Bijzonderheden: Meat draait regelmatig op de vrijdagavonden in de Fabric. FabricLive heet die avond. De avond van de beats. Hiphopbeats, drum and bassbeats en...breakbeats. Katie's beats. Na een ontwikkeling van skatepunk-bassist, via bigbeat-producties en nog veel meer, gaat het nu veel beter met Mark. Pember heeft zijn eigen gezinnetje, zijn eigen label en meer dj-aanvragen lopen dan tijd beschikbaar. En zo kan hij nu overal zijn mix van breakbeats, electro, techno en house laten horen. En dat doet hij in ieder geval graag voor het publiek in de Fabric. En geef hem eens ongelijk. De droom van iedere dj, en de wannahave van elke clubeigenaar. Mega-groot, maar altijd volle bak. Elk weekend top-dj's. Drie zalen met een eigen thema. En een dankbaar publiek. Ook deze set zal het ongetwijfeld goed doen in de Fabric. Het beukt er allemaal lustig op los. Zwaar en hard. Je kan helemaal los gaan als je er voor open staat. Thuis doet 'ie het alleen wat minder goed. Met de volumeknop iets gedempter, zijn er maar bitter weinig uitschieters. De platenkeuze leent zich vooral voor een avondje uit. Bij voorkeur vlak bij de boxen. En in ietwat benevelde staat. Dit is helaas geen biefstuk, Meat, maar slechts gehaktbrood.
Hoogtepunten: Niet echt, nee.
Dieptepunt: Een beetje bloedeloze muziek gemiddeld.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Geen buren? Probeer het dan maar eens. Bespaar je anders de moeite maar. Op laag volume is het nogal saai.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: De rest van de Fabriclive-serie. Zit nog wel wat beters bij ook.
Oordeel: 6

Luisteren naar: FabricLive 21

Love2Party Essentials: Fabric-special
Love2Party Essentials: FabricLive 20

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws