Armin van Buuren - A State of Trance 2005 (Armada)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Volwassen


Intro: Trots keerde Armin van Buuren terug van de Winter Music Conference waar hij bij de uitreiking van de 20th Annual International Dance Music Awards 2 keer in de prijzen viel. Eentje in de categorie "Best Dance Radio Mixshow DJ" en een in de categorie "Best Full Lenght dj mix cd" voor zijn State of Trance 2004 mix. De 2005 editie ligt nu in de shops, en in navolging van het gedigitaliseerde mixavontuur DE9 Closer to the edit van Richie Hawtin en het recentelijk verschenen mixalbum Bugnology van Steve Bug, geeft ook de Nederlandse trance-dj Armin van Buuren zich over aan de geneugten van de Ableton Live software.

Tekst: Nico

Genre: Trance
Bijzonderheden: Dus haalde Armin eerst alle bits and pieces van de verschillende tracks door deze software, bewerkte, verknipte en samplede de hele mikmak en mixte alle delen vervolgens uiterst vloeiend aan, in en over elkaar. Want op het traditionele mixalbum mixt dj de verschillende tracks nog keurig achter elkaar, en afhankelijk van de trukendoos en skills van de betreffende dj kan er in, op en over de tracks wel van alles gebeuren, maar de basis blijft gevormd door de afzonderlijke tracks. Dit dus in tegenstelling tot de Ableton Live Software, waar de delen waaruit een track is opgebouwd in de blender gaan en te pas en te onpas opduiken in andere tracks. Of zoiets. En om gelijk maar met de deur in huis te vallen: A State of Trance 2005 is een warme, weldadige mix die overtuigend laat horen hoe volwassen het genre is geworden. De hierop verzamelde melodieuze, vaak vocale dansmuziek is bovenal een ijzersterke showcase voor Van Buuren's eigen Armada Music, want het overgrote deel van de tracks komt van onder deze Armada paraplu, waaronder weer talloze labels actief zijn. En dus was het voor Armin niet al te moeilijk om toestemming te krijgen om alles naar hartelust te remixen, te re-editten en allerlei samples en stemmen geregeld in zijn muzikale verhaal terug te laten keren. En met de gebruikte software is het geheel natuurlijk van een fraaie geluidskwaliteit en zo vloeiend als een leeglopende honingpot.
Hoogtepunt: Meer dan genoeg! Adam White's 'Ballerina', Van Buuren's eigen 'Shiver', de E-Graig 212 Vocal Mix van Blank & Jones' 'Perfect Silence', het donkere 'Bad Deal' van Eye Wall en vele anderen.
Dieptepunt: Nee, maar met Ableton wordt wel elk mogelijk scherp randje weggepoetst. Stotterende overgangen zit niemand op te wachten, maar een foutje hier en daar maakt duidelijk dat het hier nog wel om mensenwerk gaat.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: De award winnende 2004 editie, Universal Religion 2004 of Transparance 2004 bijvoorbeeld.
Oordeel: 8

Meer info: Armada Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws