DJ Hell - International Deejay Gigolos 8 (I.D.G.)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Duitse ranzigheid


Intro: Dj Hell runt sinds 1997 het (in-)fameuze label 'International Deejay Gigolo records'. Onder zijn auspicien verschijnen al jaren de meest ranzig klinkende releases. Als een ware Hugh Hefner regeert hij over zijn imperium. Maar waar Hugh een okselfrisse Amerikaan is en alles soft, en zo mooi mogelijk geretoucheerd presenteert, doet Hell het op zijn Duits: Hard en expliciet!

Tekst: John

Genre: Electro-tech-house-clash.
Bijzonderheden: Helmut Geier, Dj Hell, liet zelfs zijn lange, sluike en vette manen kortwieken. Om maar van de jeuk af te komen waarschijnlijk, want ook ranzigheid heeft zo zijn nadelen. Terwijl hij zijn tong in de mond van een peroxideblonde snol duwde, en onderwijl de rouwrandjes onder zijn nagels vandaan pulkte, bedacht hij deze tracklist. Voor de achtste verzamelaar alweer. De hits en shits van 2004. Hell deed dan nog niet mee in de eighties, zijn tijd kwam evengoed wel. Hij plaveide alvast de weg voor de electroclash-hype, beleefde de 'rise & fall', en ging daarna onverdroten verder. Want het is zijn lust en zijn leven. En hij is er goed in. Zijn releases hebben het allemaal in zich: Decadentie, glamour, gruizigheid. Leeghoofdigheid en diepzinnigheid. Verleden en heden. Je kruis en je hoofd. Electro, techno, house, wave, punk, disco. Dancefloorfillers en sfeerkillers. 27 nummers lang braakt hij zijn 'finest selection' over je heen. Hits van Tiefschwartz en David Caretta en anti-hits van een Rise NyC of Crack:war bijvoorbeeld. Laat je lekker meeslepen in de donkere danswereld van een dj genaamd Hell.
Hoogtepunten: Play Paul, Justice, Umu en P.o.d. to name but a few.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Net zoals je toch liever naar een Hardcore cumshotfilm kijkt in plaats van een Playboy-movie.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: De voorgaande International Deejay Gigolos verzamelaars.
Oordeel: 8+

Luisteren naar: IDG 8

Love2Party Essentials
IDG 7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws