Various - Poker Flat Volume Four (Poker Flat)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Anderhalf x genieten


Intro: Wat is dat toch met die artiesten die denken dat er iemand zit te wachten op vocalen die zelfs Johnny Rotten van The Sex Pistols doen klinken als een nachtegaal? Poker Flat Volume Four is een sterke verzamelaar die goed laat horen waarom Bug en zijn labelmaten het zo goed doen binnen de aanhoudend populaire minimal stroming. Maar de verzamelaar wordt lelijk ontsierd door de stem van Paris The Black Fu. Dat dacht Jeff Samuel blijkbaar ook, want in zijn mix op de bonuscd zijn die wanstaltige gevocoderde stemmen er wijselijk uitgehaald.

Tekst: Nico

Genre: minimal techno / tech-house
Bijzonderheden: De vierde overzichtsverzamelaar gaat gelijk overtuigend van start met de hypnotiserende minimal house van Martin Landsky's 'FM Safari' in de Silent Snake Mix, gevolgd door de eerste release op Poker Flat, Steve Bugs eigen 'Loverboy' maar dan wel naar het hier en nu gerebugged door de Bug himself. Ook John Tejada, Vincenzo en de dreigende stemsamples op de pruttelende acid house van ADJD's 'Bring It Back' houden de boel scherp. Maar dan. Moeten we nou echt alles leuk vinden? Vocalen, laten we zo toch maar even noemen, waarmee je de eerste de beste geesteszieke persoon over de streep trekt om de messen in zijn pols te zetten. Oke, het roept emoties op, dat is zeker. Maar, oh mijn god, dat geschreeuw op Detroit Grand Pubahs' 'Big Onion' dat zelfs nog door Joakim geremixt is. De gekwelde stem is echt een pure, pijnlijke kwelling voor het oor. De zorgvuldig opgebouwde sfeer wordt er in een klap mee om zeep geholpen en hoe goed Alexi Delano, Argy en Martini Bros ook hun best doen, de irritatie overheerst.
Gelukkig is Jeff Samuel er ook. En die moet hetzelfde gedacht hebben. Op zijn strak aan elkaar geregen selectie op de bonuscd ontbreekt gelukkig ieder spoor van dat soort wanstaltige stemgedrochten. Dan is het ineens weer volop genieten van de sexy hooks, warme synths en minimale speldenprikritmes die zo kenmerkend zijn voor Poker Flat en van mannen als Guido Schneider, ADJD, Martin Landsky, Steve Bug, Phonique en Samuel zelf. En doet iemand z'n mond open dan is het iemand die een hoop hitte in je oor hijgt.
Hoogtepunt: De eerste helft van cd1 en de bonusmix van Samuel
Dieptepunt: raad eens
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, voor de prijs van 1 cd krijg je er anderhalf.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Zie de essentials
Oordeel: 8

Meer info: Poker Flat

Love2Party Essentials
L2P impressie Steve Bug & Poker Flat
Steve Bug presents Bugnology
Martini Bros - Play
Glowing Glisses - Silver Surfer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws