Fabric 21 - DJ Heather (Fabric)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Pompende houseset


Intro: DJ Heather is afkomstig uit de stad van housemuziek: Chicago. De thuishaven van Sneak, Derrick Carter en dus ook Heather. Deze dame is verantwoordelijk voor het 21ste deel van de Fabric mix-serie. Een ongecompliceerde, achttien tracks tellende, mix waarin genieten de essentie is.

Tekst: Iddo

Genre: House in een pittig jasje
Bijzonderheden: DJ Heather is, wanneer we afgaan op haar platen, een pittige dame. Voor de vijfendertigjarige geen smeuige vertederende house met gelikte vocalen, maar pittige, agressieve tracks. Ze start subtiel met 'Good People' van Marko Militano, waarna de sfeervolle plaat 'I Got You Love' van 2 Or More de gangmaker is. Na de zweverige 'Ze Theme' van D'Julz, komt Heather op gang. De platen zijn prima op elkaar afgestemd, waardoor de pompende house geen enkel moment gaat vervelen. Innovatief en experimenteel is het allerminst, maar effectief wel. De set bevat prikkelende housetracks van Mario Fabriani, DJ Mes, 2 Utes en Kaskade waar de vonken vanaf springen. De nummers zitten vol vocalen, percussie en samples, en geven de geest de nodige inspiratie. Dit is housemuziek in een pittig jasje, afgewisseld met enkele warme momenten. Toch wel genieten. Van begin tot eind.
Hoogtepunt: De goed op elkaar afgestemde platen.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Fabric staat garant voor kwaliteit, en alhoewel deze mix geen hoge verrassingswaarde heeft, is het een effectieve housecompilatie.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Fabric 7 van Halo and Hipp-E.
Oordeel: 7,5

Meer info:
Fabric
DJ Heather


Love2Party Essentials:
Fabric 17 - Akufen
dj Sneak - Housekeepin'
Fabric Special

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws