DJ Johan Cyber & DJ Nukem - Cybermix (EDM)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Opvallende rol voor eigen producties


Intro: Johan Cyber is al sinds eind jaren tachtig actief binnen de Nederlandse dancescene. Als dj reisde hij de hele wereld over en begin jaren negentig waren zijn Gaultier Junior-feesten een fenomeen. De platen die hij uitbrengt op zijn eigen label Cyber Records vinden gretig aftrek bij vinyljunkies over de hele wereld. Veel van die producties komen voor op een nieuwe verzamelaar. Deze Cybermix bestaat uit de fijnste platen van dit moment, vergezeld door een mix van de Italiaanse Zwitser DJ Nukem.

Tekst: Iddo

Genre: Progressive en tech-house.
Bijzonderheden: Johan Cyber is een man met veel netwerken en zijn label Cyber Records fungeert als belangrijke schakel binnen de dancescene. Hij is bovendien goed bevriend met Carl Cox en zal zaterdag 9 april in die rol optreden tijdens Carl Cox & Friends in Ahoy. Aan Cyber de taak de zaal op te warmen en als hij daarvoor de prettig in het gehoor liggende Cybermuziek gebruikt, zal dat niet veel moeite kosten. Zijn mix bestaat uit elf progressive house tracks die soms aangenaam tegen tech-house leunen. Progressive in dit geval als hokje want de insteek is soms wat behoudend. De muziek van Cyber is vol van percussie en heeft een bescheiden spirituele, zweverige inslag. De mix op cd twee komt van de hand van de Italiaanse Zwitser DJ Nukem en bevat maar negen nummers. Daarvan zijn er maar liefst vijf van Nukem zelf. Ze hebben een gemiddelde tijdsduur van acht minuten en met een gestage opbouw laten climaxen lang op zich wachten. Ook hier domineert het slagwerk, en het kost Nukem niet veel moeite om de luisteraar aangenaam mee te laten zweven. Met zoveel eigen werk is de variatie echter wat al te beperkt, maar eerlijk is eerlijk: de beide schijven schetsen een aardig beeld van wat er zich vandaag de dag binnnen het progressive genre afspeelt.
Hoogtepunt: De overtuigende eigen producties
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Duik eens in de ruim zeventig releases tellende Cyber Records catalogus.
Oordeel: 7

Meer info: Johan Cyber

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws