Carl Cox & Friends - The DVD (UDC)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Achter de schermen bij Cox & Friends


Intro: De vriendschap tussen organisatie UDC en Carl Cox mag er zijn. Op de allereerste editie na, is Cox resident-dj van Dance Valley. Sinds vorig jaar wordt er in de Rotterdamse Ahoy een gigantisch feest voor 10.000 technoliefhebbers georganiseerd: Carl Cox & Friends. Zaterdag 9 april aanstaande vindt de tweede editie plaats en om daar vast warm voor te lopen, is de DVD Carl Cox & Friends 2004 nu verkrijgbaar.

Tekst: Iddo

Genre: Techno, sfeerreportages en interviews.
Bijzonderheden: Zoals wel vaker is ID&T-concurrent UDC op de hoogte wat er zich in het vaderlandse clubleven afspeelt. Na Tiesto in Concert kon UDC niet achterblijven en ontwikkelde het Carl Cox & Friends concept. Tijdens de eerste editie vorig jaar was de Rotterdamse Ahoy gevuld met maar liefst 10.000 uitzinnige fans. Een maand voor aanvang van de tweede editie ligt er een DVD in de winkel met daarop een uitgebreide registratie van wat zich vorig jaar in de tweede hal van Ahoy afspeelde. Bij de ontwikkeling van de DVD is Carl Cox zelf nauw betrokken geweest, en geeft waar nodig zelf commentaar. Er is een rondleiding tijdens de opbouw van de show en een cameraploeg vergezelt de sympathieke, goedlachse Brit tijdens een bezoek aan de studio van Wessel van Diepen op zaterdagavond. Interviews ontbreken uiteraard niet, maar aangezien Carl Cox onmogelijk vragen op zichzelf kan afvuren, speelt Michel de Hey voor journalist. Op nog geen twee minuten van zijn huis voelt de Rotterdamse techno-dj zijn vriend Carl Cox aan de tand. Ook het interview met Detroit legende Kevin Saunderson wordt door Michel de Hey afgenomen.
Het acht uur durende muziekspektakel zelf is gecomprimeerd tot negentig minuten kijk- en luisterplezier, waarbij ieder optreden tien minuten te volgen is. Dat is geen ideale tijd om de diepte in te gaan, maar lang genoeg om een overzichtelijke impressie van de avond te krijgen. Naast de solosets van Kevin Saunderson, Michel de Hey en Secret Cinema, draait deze DVD om het optreden van Carl Cox, zowel solo als samen met zijn vrienden. En reken maar dat zij garant staan voor een feestje. Je plasmascherm op scherp en je surround op vol!
Hoogtepunt: De spanning stijgt, we kunnen niet wachten tot 9 april!
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een leuk hebbeding, zeker als je er vorig jaar bij was. Tevens een prima warming-up voor de komende editie.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Carl Cox - Second Sign (binnenkort verkrijgbaar)
Oordeel: 8-

Meer info: UDC

Zaterdag 9 april is er Carl Cox en Friends in Ahoy. Naast Carl Cox zullen Michel de Heij, Valentino Kanzyani, Umek, Johan Cyber en Joris Voorn optreden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws