Verzamelaar v/d week: LateNightTales (Azuli)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Beatleske viering van goede muziek


Intro: Het Azuli-label kan enige smaak niet ontzegd worden. Met een serie als LateNightTales in de catalogus kan de muziekliefhebber zijn hart ophalen met de ingetogen muziekselecties van artiesten als Jamiroquai, Four Tet en Nightmares On Wax. Voor deze nieuwe editie hebben de Flaming Lips een schijf samengesteld waar de muziekomnivoor van zal watertanden.

Tekst: Menno

Genre: Muziek voor mooie verhalen
Bijzonderheden: Het is natuurlijk niet moeilijk om als muziekliefhebber een stel classics op een compilatie te gooien en uit te brengen. Toch valt op dat bij dit soort series de muzikanten hun uiterste best doen om er een mooi geheel van te maken, zeker als ze ook nog een thema meekrijgen. Met LateNightTales wordt de artiesten gevraagd om een compilatie samen te stellen met muziek die hen tot muziekmaken heeft aangezet. En met dit LateNightTales-thema in de hand hebben de Flaming Lips gezocht naar een excentrieke, net-even-wat-anders verzameling tracks. En op die zoektocht hebben ze een paar parels gevonden. Hoewel een vluchtige blik op de tracklist een nogal willekeurige volgorde doet vermoeden, wordt bij het luisteren duidelijk dat Radiohead en 10cc (!) prima achter elkaar gedraaid kunnen worden en dat Faust, Roxy Music en Alfie elkaar perfect kunnen opvolgen. Als centraal punt in de compilatie is een Flaming Lips cover van 'Seven Nation Army'. Het is met gemak de 'slechtste' track op de schijf. Maar dat geeft niks, uberhaupt een plekje vinden tussen muzikale reuzen als Miles Davis, Nick Drake en Brian Eno is al moeilijk genoeg. Uiteindelijk komt deze compilatie neer op een tentoonstelling van muzieksmaak met historisch besef en zorgen de beatleske randjes voor een brede aantrekkingskracht. Aangename muziek voor die koude winteravonden.
Hoogtepunt: Bjork, Miles Davis, Roxy Music, Aphex Twin, Nick Drake thank you very much.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De andere LateNightTales delen, in het bijzonder de Four Tet editie
Oordeel: 8.5

Meer info: Azuli

WIN WIN WIN
We hebben drie exemplaren van onze verzamelaar v/d week weg te geven. Jij maakt kans op een exemplaar als je het juiste antwoord op de volgende vraag stuurt naar Marcel: Wat is de titel van de debuutplaat van The Flaming Lips?
Let op! Alleen reacties voorzien van naam en adres worden in behandeling genomen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws