Cross Collaborations Mixed by DJ Die (Full Cycle)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dance or Die!


Intro: "Welcome to a brand new mix cd from Full Cycle, Cross Collaborations. We'll show you what happens when certain heads collide, when certain forces come to blow. Are you ready!" Een nieuw concept van het drum n bass label Full Cycle, de naam Roni Size laat de bellen toch zeker rinkelen, bestaande uit talloze kruisbestuivingen en collaboraties binnen de drum n bass scene. En eerlijk is eerlijk, tot spectaculaire nieuwe inzichten in het genre leidt het niet. Maar swingen doet het zeker wel!

Tekst: Nico

Genre: Drum n Bass
Bijzonderheden: Nieuw, nieuw.......het is maar hoe je het bekijkt. Roni Size meets Die & Krust, Krust meets Die, Die meets Krust......dat zouden we toch moeten kennen uit de hoogtijdagen van het Full Cycle label, toen Roni Size & Reprazent het genre naar een hoger plan tilden. Het genre biedt sowieso nog weinig ruimte en mogelijkheden om de luisteraar van verbazing van z'n stoel te laten vallen. Het concept van samenwerken is niet nieuw, en leidt ook hier niet tot spectaculaire nieuwe inzichten in het genre. Dat gerealiseerd hebbende, kan het feesten beginnen! Want het is wel lang geleden dat drum n bass zo'n vette smile op mijn gezicht toverde. En het is zeker lang geleden dat ik een dik uur lang drum n bass zo'n onbeheersbare drang heb gevoeld om te springen, swingen en zweten! Werkelijk het ene hoogtepunt volgt het andere op. En dat ze die schreeuwlelijk thuis hebben gelaten maakt het genieten nog veel groter. Photek meets Die, Die meets Clipz, Roni Size meets Surge, Clipz meets Surge. Het zal je toch een rotzorg zijn wie het met wie doet, en waarom. Het gaat om de niet te stoppen adrenalinerush die DJ Die meedogenloos en in moordend tempo over je heen kiepert. En dan blijkt ineens toch dat een samenwerking als die van Photek & Die wel opvallend prettig klinkt. En dat de stem van Hollie G de boel, die Roni Size en Die uit hun machines pompen nog wat verder aanzwengelt. En na 66 minuten stevig doorpompende baslijnen, diepe breaks, ratelende en roffelende ritmes, echooende stemmen en naar lucht happende synths, strek je je spieren, hap je zelf even diep naar adem en laat je het hele feest gewoon weer opnieuw beginnen!
Hoogtepunt: de niet te stoppen energie die de boog een dik uur lang gespannen laat staan! En de nog wilder springende megamix aan het eind is ook een leuk extraatje
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: onderstaande essentials bijv.
Oordeel: 8+

Meer info: Full Cycle
Luisteren naar Cross Collaborations

Love2Party Essentials:
Roni Size - Return to V
Plastic Surgery 4
London Elektricity - Live Gravy[link]
Tali - Lyric on my lip
Third Face - Topics in Practical Science

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws