Twelve inches of pleasure - BBE singles part one (BBE)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

For old times sake!


Intro: Vroeger. Nog geen 10 jaar terug eigenlijk. De tijd dat de cd een verplicht formaat had moeten worden. Maar ook de tijd waarin de Dj van plaatjesdraaier naar potentiele superster promoveerde. En tot groot voorbeeld van de jeugd weigerde zijn vinyl bij het grof vuil te zetten. De tijd van de echte platenzaken dus. BBE maakte een (eerste) selectie van haar releases uit die tijd. For old times sake. Opgedragen aan al die geruisloos verdwenen echte 'platen'-zaken.

Tekst: John

Genre: Diepe house.
Bijzonderheden: Inderdaad. Een groot gedeelte van de platenzaken in Soho is tegenwoordig cd-zaak. Maar Soho blijft toch Soho. In al die jaren zijn er best heel wat naamswisselingen geweest. Maar die typische Soho-sfeer blijft gewoon hangen. Zo zat er vorig jaar ineens weer een nieuwe zaak met twee chinezen. Ze spraken praktisch geen Engels, maar wat een geweldige platen stonden er in die bakken! Om er een te kunnen kopen, moest je dan wel even
een afwezige chinees krachtig van zijn mengpaal lostrekken. Gewoon ouderwetse muziekfreaks dus. Terwijl de oude garde die er nog zit, steeds commercieler gaat denken, lees platen zonder prijs, waar jouw gretige blik de prijs bepaalt, zijn er nog steeds nieuwe initiatieven. Laten we dus vooral niet melodramatisch worden. En gebruik maken van dit nostalgische buitenkansje.
De cd opent met 'This?' van Aydin The Funky Chile. ATFC ook wel. Inderdaad, die van 'In and out of my life' en 'Bad Habit'. Dit nummer is weer een heel ander verhaal. Een spannend percussieintro, dat zich met behulp van vette beats, trompetten en een kitscherig koortje ontwikkelt tot een waarachtig latinmonster. Albert Cabrera, een van de Latin Rascals, mixt daarna 'Majestika' naar de dansvloer. Orgeltjes, en stevige, diepe housesounds. En geeft daarna ook de 'Family of eve' da funky house-treatment. Bill 'Ravi' Harris mixt een funky drummer met een not so funky sitar. En komt er nog mee weg ook. Ook Kenny Dope is erbij. Zijn 'Family of eve' versie bevat wel al die lekkere latin-ingredienten, en de ouderwetse dope beats. Helaas klinken de vocalen bij deze versie wel, als enig nummer op deze cd, erg gedateerd. De originele 'Majestika' klinkt als een uiterst prettige Santana-goes-house-trip. Doen we nog even Ramsay & Co. Een Loveboat (de serie!) / disco versie en een baggervette deephouse versie er gelijk achteraan. Afsluiter is de funky tripplaat 'Once bitten' door The Amalgamation of soundz.
Hoogtepunten: Gewoon lekkere muziek allemaal.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Ok, laten we elkaar geen mietje noemen. Zo progressief is het genre deephouse nu eenmaal niet, en nooit geweest ook. Hou je ervan, dan is dit dus gewoon een aanrader, een paar jaar oud of niet!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Check onderstaande links.
Oordeel: 8-

Meer info & luisteren: Twelve inches of pleasure

Love2Party Essentials:
Dobie op BBE
Roy Ayers op BBE
Kings of funk op BBE
Kings of disco op BBE
Osunlade op BBE

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws