Various - Hip To The Jive (Sonic Scenery)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

History Repeating


Intro: Gene en Popcorn Pete hebben een missie. Want er kan en mag tegenwoordig weer gedanst worden op de hipste muziek uit de jaren vijftig en zestig uit de vorige eeuw. Zwarte swing, jive, rhythm & blues, jazz, latin en soul vormen de basis van veel van de hedendaagse dansmuziek en dan wil je toch weten waar Abraham de mosterd vandaan haalde?

Tekst: Nico

Genre: Swing
Bijzonderheden: Naast de succesvolle feestjes onder de gelijknamige titel, verzamelde het dj-duo Gene en Popcorn Pete 26 van hun favoriete plaatjes waarbij hi-hats sissen, het koper oogverblindend is, toetsen de lucht bezwangeren en artiesten als Pearl Baily, Petula Clarke, Kitty White, Eartha Kitt, Cleo Jons, Johhny Nash, Louis Armstrong en vele anderen, de ene na de andere klassieker op je loslaten. Hip To The Jive is een groot feest van herkenning, zeker als na 'Resist' van Petula Clarke de twinkelende zwierige speelsheid van 'Di-Gue-Ding-Ding' van Michel Legrand uit de speakers komt zetten en er zelfs bij je verbitterde oma van tachtig een grote glimlach op haar gezicht verschijnt. Van het groteske cabaret van Pearl Baily's 'Big Spender' tot zwoel Zuid-Amerikaans dansvoer. De jaren vijftig en zestig in de herkansing. Muziek om al nippend aan een glaasje vederlichte danspasjes op te maken, al zwijmelend je geliefde bij in de armen te vallen, of om op het verplichte jaarlijkse familiefeestje tot ieders stomme verbazing de muzikale wind eens uit een heel andere hoek te laten waaien.
Hoogtepunt: Dat het zoveel jaren later zo lekker aanstekelijk klinkt.
Dieptepunt: Waar laat je een album als dit in hemelsnaam in de muziekhokjes op Love2Party?
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Het is even iets anders dan de straffe technobeats van Dave Clarke, maar een beetje vrolijkheid en gezelligheid kan geen kwaad. Zou ook Dave Clarke geen kwaad doen overigens.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De platenkast van je hipste opa en/of oma
Oordeel: 7

Meer info & luisteren naar: Hip To The Jive

HIP TO THE JIVE CD release Party
Het HIP TO THE JIVE team neemt je zaterdag 19 februari weer mee naar vervlogen tijden en voor dj's Gene en Popcorn Pete is het dubbel feest, want zij vieren op deze avond de geboorte van hun eerste HIP TO THE JIVE compilatie cd, die verschenen is op het Sonic Scenery label, dat ook verantwoordelijk is voor de fantastische jazz cd's van Jules Deelder. HIP TO THE JIVE volume 1 is deze avond te koop voor de zeer schappelijke prijs van 15 euro, wat een stuk goedkoper is dan de prijs die je er in de winkel voor betaalt.

Zaterdag 19/02 Aanvang: 23:00 uur tot BAM.
Entree: 7 euro
Meer info: Land van Waas