Kings of Tomorrow - Trouble (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

The return of the king


Intro: Het Kings of Tomorrow-project draait al weer heel wat jaartjes mee. Tegenwoordig is producer Sandy Rivera de enig overgeblevene King. Vanaf '94 al flink in de weer, scoorde hij in 2002 de dancefloorhit 'Finally', met de vocalen van July Mc. Knight. De chocoladebruine krullebol, geboren te New York, is sinds die tijd dan ook HOT. Een betere timing om met een nieuw album te komen, is er niet.

Tekst: John

Genre: Vocal/deep/house
Bijzonderheden: Ook Sandy wil zich graag manifesteren als een producer met een brede blik. Met vocale hulp van Lt Brown en Haze, en diverse muzikanten, inclusief 'orkest', arrangeerde hij dit vrij gevarieerde aanbod. Sandy's cd is dan ook 100% vrij van samples. En dat is natuurlijk best lovenswaardig. Maar als dj kom je natuurlijk wel met heel wat muzieksoorten in aanraking. En blijft er wel eens wat hangen. Dus ook zonder samples hoor je hier evengoed heel wat bekende sounds terugkomen. 'Make Believe' heeft wel wat weg van Dukes' 'So in Love With You'. Maar heeft zeker soul en een lekker gitaartje bovendien. 'Rain' heeft de schaduw van Prince over zich. 'London Fog' klinkt als de 400 Blows-remix van Brass Constructions 'Movin On'. En '6Pm' als een unplugged 'Flashdance'. 'Civil Unrest' als Mylo. Om over de rest maar te zwijgen. Eigenlijk hoor je als gevorderde (house)luisteraar in elk nummer wel een referentie naar het verleden en/of andere artiest. De origineelste cd van het jaar heeft Rivera dan ook niet gemaakt. Feit blijft wel dat het allemaal uiterst gelikt klinkt. Maar wat is daar mis mee?
Hoogtepunt: Best wel.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Origineel? Nou nee. Goed? Nou ja!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Zijn volgende single 'Thru'. Met een obligate Junior Jack-remix natuurlijk. Maar draai de Simon Grey-remix ook eens. Met een wel heel lekkere funkbass aan boord!
Oordeel: 8

Meer info & luisteren: Kings of tomorrow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws