Elements of Life - Extensions (Vega Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Elements for the dancefloor!


Intro: Om zijn muzikale roots na te streven, startte Louie Vega in 2003 het project Elements of Life. De Master at Work verzamelde een groep muzikanten om zich heen en dook diep in de wereld van de bossas, salsas, mambos en meer van dat moois uit Midden- en Zuid-Amerika. Een wereldtour, inclusief Northsea Jazz, volgde. En liefhebbers smulden van de magistrale mix van dansbare latin en jazz.

Tekst: John

Genre: Latin.
Bijzonderheden: Zelf geboren met een remix-gen, vroeg Louie collega's en vrienden de nummers van het Elements of Life-album eens flink onder handen te nemen. Deze remixen verschenen op allerlei maxi-singles en verzamelaars. Vervolgens brak de tijd aan om de resultaten, in aangepaste vorm, allemaal op cd te persen. En zo werd 'Extensions' geboren. Elements for the dancefloor. Alle nummers in een nieuw jasje. Jazzy Jeff giet er een portie Philly-hiphopsaus overheen. Kenny Dope springt van ballad naar funky latinhouse. Glenn Underground houdt het bij vette latinhouse. Frankie Feliciano verdiept Ursula Ruckers' tekst. Jazz N Groove transformeert 'Mozalounge' tot een lichtvoetige dansvloervuller. De Masters reconstrueren samen nog een plaatje en Dj Spinna vertraagt voor de afwisseling eens een nummer. De Franse Dj Gregory wint met gemak de trofee voor meest radicale remix. Geen latin meer te bekennen op deze discoremix, waar Giorgio Moroder en Gino Soccio elkaar weer eens een handje schudden. Nieuwe nummers en intermezzo's die opeens helemaal meetellen, completeren de cd. Met een hoofdrol voor Blaze.
Hoogtepunten: Teveel om op te noemen. Maar de sublieme remake van Candido's 'Thousand Finger Man' blijft duidelijk favoriet.
Dieptepunt: 'Let the Children Play' is wel HEEL erg zoet!
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, klasse plaat!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: De originele Elements of Life.
Oordeel: 8,5

Luisteren naar: Extensions

Love2Party Essentials:
Releaseparty@Jimmy Woo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws