De Vibroluxe - Cracq magic international (Couch Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Yu Go Boy!


Intro: Ook na een studie klassieke muziek is er best nog een toekomst. Nened Stankov uit Novi Sad ontdekte het fenomeen electronische muziek nogal laat. Maar toen zijn ziel ook nog eens zo zwart als roet bleek te zijn was het wel meteen raak.

Tekst: John

Genre: blablabla
Bijzonderheden: Het Oostenrijkse Couch label bestaat uit een nogal klein clubje. Die paar leden hebben echter al een aardige reputatie opgebouwd. Eigenaren Dzihan & Kamien, en bijvoorbeeld Cay Talan hebben ook in Nederland al heel wat supporters gevonden. En deze jongen is ook al weer de moeite waard. Met een heel eigen speelstijl maakt hij er wat moois van. De zware last in zijn achterhoofd bestaat uit een enorme brei van jazz, funk, disco, punk, new wave en hardrock. Maken ze ons wijs. Skip de laatste 3 ingredienten en giet er wat milde latinsaus over, en het klopt wat beter allemaal. Zwarte muziek is de rode draad. Funk en disco vooral. Je kunt er dus op dansen. Maar je kan ook gewoon gaan zitten en luisteren. Nened gooit de samples en de livezang en -instrumentatie in zijn blender en mixt er een geweldige cocktail van. Bakken vol percussie, funky basgitaar en on top ook nog eens groovy rhodes en hammond. Blaxploitation soundtracks over knetterende breakbeats. Zwaar funkende grooves. Beetje chillen. Snoeiharde latinjazz. Scheurende jazzfunk. Hoeveel negers woonden er eigenlijk bij hem in de buurt in Joegoslavie?
Hoogtepunt: Alleen relevant als er flinke ups and downs zijn. Hier alleen maar ups dus.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Wat een energie, wat een muziek. De eerste toptiener 2005 is zojuist geboren.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Zijn volgende cd. Is helaas nog niet uit.
Oordeel: 9

Meer info: Couch

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws