John Digweed - Fabric 20 (Fabric)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Melodieuze trip


Intro: Aan de populariteit van Tiesto kan John Digweed niet tippen, maar nog altijd is de Brit een van de grootste dj's op aarde. Bedrock is zijn ziel en zaligheid, dat naast een label ook een platform voor feesten is. Helaas is hij sporadisch in Nederland te bewonderen en moeten de fans het doen met zijn nieuwe mix-cd voor het Londense label annex club Fabric.

Tekst: Iddo

Genre: Progressieve techhouse.
Bijzonderheden: Toen BG-Magazine nog bestond wist nachtreporter Mick Boskamp in zijn maandelijkse column de lezer met enige regelmaat te vermaken met smeuige anekdotes over John Digweed. De toonaangevende dj en producer is een icoon binnen de progressive. Gek genoeg hoor je niet veel meer over deze stroming. Progressief bestaat nog steeds, maar is nu meer een bonte verzameling van verschillende stromingen. Dj's als James Holden, Sasha, James Zabiela en Sander Kleinenberg beschikken over een gevarieerde platenkoffer, waarmee ze eigenlijk op elk soort feest uit de voeten kunnen. Varieteit is ook wat we te horen krijgen op het nieuwe mixalbum vann John Digweed. Fabric 20 begint met de zweverige plaat 'Strive To Live' (in de 16b mix) van Pete Moss. Een tikkeltje gelikt, maar direct aandachttrekkend. De muziek gaat vervolgens dieper, wordt mysterieuzer en spannender. Pikante techhouse voert de boventoon, ondersteund door sensuele vocalen en prachtige melodieen. Met 'Venom' van Bobby Peru komt er meer agressie in de set, dat opgevolgd wordt door het met dub doordrenkte 'Rocking Music' van Martin Solveig. Tracks van Slam, Angel Alanis en Infusion leiden je naar het hoogtepunt van de cd. De laatste drie platen brengen je naar een nieuwe dimensie, waarin geluiden intenser klinken. Als eerste 'Happiness' van Superpitcher in de Michael Mayer mix, waarna het wonderschone 'Emico' van de Zweedse producer Joel Mull lichaam en geest weet te prikkelen, om vervolgens effectief af te sluiten met 'Vertigo' van Matrix & Danny J in de Goldtrix Remix. Hoewel John Digweed al menig mixalbum heeft samengesteld en gemixt, verveelt hij nog geen moment.
Hoogtepunt: Joel Mull met 'Emico'. Zweedse techno op zijn best!
Dieptepunt: Niet te bekennen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Zijn Global Underground verzamelaars Sydney (006), Hong Kong (014) en Los Angeles (019).
Oordeel: 8-

Meer info:
Fabric
John Digweed


Love2Party Essentials:
Fabric - special
Fabric 17 - Akufen
Fabriclive 16 - Adam Freeland
Fabric 14 - Stacey Pullen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws