Verzamelaar v/d week: Luke Slater - Fear and Loathing 2

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De breedte op en de diepte in


Intro: "Fear and Loathing 2 is a representation of the diversity of techno," zegt Luke Slater in de inlay van zijn nieuwe mixalbum. Beter had hij het niet kunnen verwoorden, want zo'n gevarieerde technoset - verspreid over twee cd's - horen we maar zelden.

Tekst: Marcel

Genre: Ambient, click-house, elektro & techno.
Bijzonderheden: Als producer is hij er al niet vies van om een ambient-album af te wisselen met een technoplaat en een elektrolangspeler met een techno-cd. Als er een nieuw Slater-album op de planning staat, weet je nooit van tevoren wat te verwachten. Via aliassen als 7th Plain, Morganistic, Clementine en Planetary Assault System helpt hij zijn zeer verschillende sounds de wereld in. Vrijwel alle elektronische genres pruttelen uit zijn apparatuur: ambient, elektro, house en techno. Zijn laatste studioalbum Alright on Top ('02) staat zelfs bol van de new wave en synthesizer pop, dit overigens tot teleurstelling van een groot gedeelte van zijn fans. Duidelijk is dat de Britse producer alle mogelijkheden van de elektronische muziek benut. Niet alleen als producer, maar zeker ook als dj. Dat horen we op de tweede editie van zijn mixalbum Fear and Loathing. De eerste schijf - trippy genoemd - begint erg melodieus. Minutenlang zweven we op de kippenvelveroorzakende soundscapes van Planetary Assault Systems. Na minimale tracks van producers als Bola, Blender en Isolee krijgt cd 1 wat meer swing. Daar zorgen Agoria en Carl Craig, met warme housy tracks, voor. Zeventien nummers mixt Slater op het eerste schijfje aan elkaar, acht minder dan op cd 2. Dat is niet verrassend, want op het tweede schijfje laat de Britse dj horen nog steeds over excellente mixtechnieken te beschikken. Vlug en lenig mixt hij platen van Dopplereffekt, Mr G, Alter Ego, The Advent, Marco Remus, DJ misjah en Joris Voorn (jawel: Holland in the house!) dan ook aan elkaar. 27 originele tracks en remixes laat Slater de revue passeren, beginnend met relaxte elektro en eindigend met stevige techno. Het is een tijdje stil geweest rondom zijn persoon, maar met Fear and Loathing bewijst Luke Slater weer helemaal terug te zijn aan het dj-front.
Hoogtepunt: De eerste 10 minuten van cd 1. Bijzonder trippy, kunnen we je verzekeren!
Dieptepunt: 'Beau Mot Plage' van Isolee. Mooie plaat, maar die hebben we al zo vaak voorbij horen komen...
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader natuurlijk. Een beter uitgebalanceerd techno mixalbum moet nog worden gemaakt.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Fear and Loathing deel 1.
Beoordeling: 8,5

Fear and Loathing

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws