Alex Bau - Connected (Toneman)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dubbel genieten!


Intro: De Duitser Alex Bau draait al sinds 1992, en is als producer inmiddels zes jaar actief. Produceren deed hij in het begin nog samen met zijn maatje Sven Dedek, maar momenteel werkt hij alleen aan zijn producties. In het verleden bracht Bau vinylreleases uit op gerespecteerde technolabels als Rotation, CLR en PV-Records. Connected echter verscheen op zijn eigen Toneman label.

Tekst: Iddo

Genre: Techno.
Bijzonderheden: Alex Bau kan de hokjesgeest binnen de techno niet waarderen. Minimal, groovy, hard, diep of atmosferisch, alles pruttelt uit de apparatuur van deze relatief onbekende producer. Deze ruimdenkende filosofie is terug te horen op zijn twaalf tracks tellend album. Als eerste het atmosferische 'Don't Break Out', waarna bij 'Percussive Fetish' de voetjes voorzichtig van de vloer gaan. Maar Bau weet ook raad met de zware geluiden, hoorbaar in de tracks 'Connected', 'Unpleasent Surprise' en 'Sawtooth Massacre'. Veel vriendelijker is het groovy 'In A Row', dat alleen snel vergeten wordt als het oceaandiepe 'Dub In My Mind' en het energieke 'All Good', die pas echt raken.
De heerlijk klinkende bonus mix-cd is voorzien van een uiterst zorgvuldige opbouw en veel variatie. De fascinerende minimale platen van Tony Rohr, Gabriel Ananda en Sebrok domineren het begin, terwijl aan het eind de techno van Yusuke Nakamura, Dj Lucca en Chris Liebing voor de climaxen zorgen. Als producer is Alex Bau geen vernieuwer, maar gevarieerd en opwindend is zijn werk wel.
Hoogtepunt: De gevarieerde opzet van zowel het album als de mix-cd.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Pascal FEOS, Tony Rohr en Chris Liebing.
Oordeel: 7+

Meer info: Alex Bau

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws