Sven Vath in the mix - The Sound of the Fifth Season

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zichtbaar genietend


Intro: Een feestje van zo'n zeven uur lang, door Sven Vath samengevat in dik zeventig minuten. Afgelopen zomer vierde de Cocoon Club uitbundig het vijfjarig bestaan in Amnesia op Ibiza, en maakt ons daar nu deelgenoot van via deze dubbelaar. Sven Vath in the mix, een 70 minuten durende audiomix en een erg prettige bonus DVD met Sven Vath live in Amnesia, Alter Ego en een interview met de Duitse dj van naam en faam.

Tekst: Nico

Genre: Techno
Bijzonderheden: Sven Vath live in the mix. Een ruim een half uur durende registratie van een van zijn sets in Amnesia afgelopen zomer op Ibiza. Het lijkt nog vrij rustig te beginnen met 'Mazarin' van Hugg & Pepp maar al snel gaan de beats in snelheid en in kracht omhoog. Net als de armen van het enthousiaste publiek trouwens. Zeker als Vath stevig draaiend aan de knoppen op zijn mengtafel, zichtbaar genietend, terwijl zijn lippen de klanken vormen, de James Ruskin Remix van Dave Clarke's 'Just Ride' erin knalt. Publiek uitzinnig en Vath weer breed glimlachend met zijn armen de lucht in. Als hij er vervolgens 'Bracing on the impact' van Adam Jay indraait, worden de beats al joelend door het publiek onthaald. Veel snelle shots van het publiek, en op een paar danseressen na weinig tierelantijnen. De show komt van Sven Vath zelf, die een overtuigende set en performance neerzet voor de camera. Dit half uurtje smaakt naar meer. Gelukkig biedt de DVD meer. Een interview met Sven Vath bijvoorbeeld, Alter Elgo die live hun grote hit 'Rocker' performen in Amnesia, en collega's als Richie Hawtin en Toni Rios aan het woord. Een uitstekende DVD, geen visueel hoogstandje maar straight ahead, goed in beeld gebrachte info en een aanstekelijke live-registratie.


L2P verslag: Sven Vath in Poema 29/12/04

De andere schijf bevat de traditionele audio terugblik op een seizoen Cocoon Clubbing op Ibiza. Een set die werd opgenomen in Frankfurt maar het gevoel van een zeven uur durende set op Ibiza zou moeten weergeven. Daarvoor zet Vath in deze mix een aantal platen op een rij die de dansvloeren in Amnesia met gemak vol kregen. Hij begint daarvoor met 'Is This Thing On' van de gitaarband !!! uit New York waarover collega Menno schreef: "De meeste tracks op Louden Up Now zijn feestnummers met funky discoritmes en punky gitaarriffjes. Tel de spuugvocalen van Nick Offer daarbij op en je hebt een licht ontvlambaar potje dansvloersprinkles." Niks aan toe te voegen. Met twaalf tracks is er alle ruimte voor de tracks afzonderlijk en ook deze keer maakt Vath meer indruk door zijn selectie dan de mixtechnische kunsten en fratsen. Aangename verrassing is de, oke, wel wat gladde, maar o zo aanstekelijke acidtechnopop van het Britse damesduo Client waarover collega's Menno en John beiden heel wat minder enthousiast waren. Op wat ademstoten na houden de dames hierop hun mond, misschien is dat het. Vath bouwt met Black Strobe's 'Chemical Sweet en Tiefschwarz's 'Blow' verder en je hebt weinig fantasie nodig om hem tijdens de break in 'Blow' met zijn armen in de lucht te zien staan genieten!
Hoogtepunt: Dat is toch de live registratie op de DVD
Dieptepunt: De tijdsduur van die registratie, maar zeker ook het zeikerige 'Eeeeaaooww' van Freeform Five dat achterwege had mogen blijven
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: De voorgaande vier seizoenen Cocoon liggen redelijk voor de hand of check de essentials hieronder.
Oordeel: 8

Meer info: Cocoon

Love2Party Essentials:
U60311 compilation by Kid Alex
Toni Rios - Secret Ingredients

The Sound of the fifth season is vanaf maandag 17 januari officieel in Nederland verkrijgbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws