Guardner - Paris Can't Wait (Elektrolux)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Gezapigheid overheerst


Intro: De albumtitel verwijst hier niet naar muzikale invloeden uit de Franse hoofdstad. Markus 'Guardner' Schmall stond bij de release van dit album gewoon op het punt om naar Parijs te vertrekken, voor een door hem te schieten fotosessie.

Tekst: John

Genre: Zie volgende zin.
Bijzonderheden: Het Duitse Elektrolux-label kiest veelal het pad van de ambient en dubby downbeat-electronicasound. En ook Markus blijft hier netjes tussen de lijnen. De multimedia-artiest (videoproducties/fotografie/muziek) probeert, naar eigen zeggen, vooral zijn gevoelens en emoties naar de muziek te vertalen. Met een klein beetje inlevingsvermogen leidt dat na beluistering tot de volgende keuzereeks. De man is simpelweg gelukkig en tevree, is ongemerkt reeds hersendood, of woont 11 maanden per jaar op een tropisch palmbomen-eiland. (Don't worry, be happy.) Want wat zijn zijn emoties dan toch vlak. De spanningsboog is hier haast een rechte lijn. Schrappen we uit beleefdheid de 2e optie. En lezen we ook nog dat Markus gewoon in de Duitse stad Mainz woont. Gelukkig en tevree dus. Zijn instrumentatie klinkt ook zeker mooi. Zijn arrangementen zijn dat ook. Maar het ontbreekt hier schromelijk aan uitschieters. Gezapigheid overheerst. Hoe uitgebalanceerd hij zich ook voelde toen hij dit opnam, wij krijgen hiervan slechts een mat gevoel. Volgende keer graag echte emoties, met pieken en dalen dus!
Hoogtepunt: De wetenschap in 2005 geen zure recensies meer te schrijven.
Dieptepunt: Die laatste van 2004 is toch nog even beetje foute boel. Als je zulke mooie geluiden kan produceren, maar geen boeiende nummers schrijft, zoek dan een partner die dat wel kan, Markus!
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Alleen maar mooi klinken is niet genoeg.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Markus 1e, of doe een greep uit de omvangrijke Elektrolux-catalogus.
Oordeel: 6-

Luisteren naar: Guardner

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws