Super Natural Funky Musique Vol. 2 (Supernatural)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Funkateers on a mission


Intro: De samenstellers van deze tweede Funky Musique compilatie, Svendex en Brownie, tevens stuwende krachten achter de Supernatural organisatie, hebben alle reden om trots te zijn. De organisatie piekte dit jaar met geslaagde edities van hun Supernatural feestjes, het bijbehorende logo bereikte nog net niet de cultstatus en hun eerste festival werd een groot succes. Bijna vierduizend mensen genoten op 31 juli op de Vleuterweide bij Utrecht al zonnebadend, chillend, dansend en groovend van de meest uiteenlopende muziek met funk, broken beat, latin grooves, jazzfunk, breakbeats als rode draad door de hele dag. En met Supernatural Funky Musique Volume 2 beleef je het allemaal opnieuw en opnieuw en........

Tekst: Nico

Genre: Funk, jazzfunk, latin funk, jazzdance, broken beats etc. etc.
Bijzonderheden: "We're gonna rule the world, don't you know, don't know. We're gonna put it together," krijgen we meegedeeld op de meeslepende bluesy afsluiter 'We're Gonna Rule The World. Dik 12 minuten funky blues vol claps, gitaren, toetsen, een doorleefde mannenstem en een lekker wah-wah achtergrondkoortje. Supernatural is on a mission en predikt de F.U.N.K. In al z'n dansbare verschijningsvormen, opzwepend, aanstekelijk, swingend en groovy. En voordat je bij de verslavende afsluiter bent aangekomen heb je het zweet al in je bilnaad gedanst met de fabuleuze opener 'Green Africa' van Mysterious Traveller. Dwingende ritmes, funky toetsen, een repeterend gitaarrifje en de onvermijdelijke baslijnen. Een ijzersterke opener van een al even sterke compilatie. Svendex & Brownie peinsden er gelukkig niet over om de tracks aan elkaar te rijgen maar geven elke track de volledige ruimte. Na de acht en een halve minuut 'Green Africa' volgen de meedogenloze disco-funk-klappen van 'Part in that show' van Chris Joss om daarna aangenaam verrast te worden door de warme seventies discofunk van Jaguar uit IJsland vol koperen blaaspartijen die de boel behoorlijk aanzwengelen!


Brownie

Svendex

Het feest is in volle gang en de blazers, gitaren, toetsen en funky drums van 'One of these days' van het Hollandse Kraak & Smaak laten de temperatuur nog wat verder stijgen. Stil zitten is echt onmogelijk bij de breakbeats, vingervlugge scratches, blazers en het hammond van Fort Knox Five's 'The Big Score' en de uitbundigheid neemt nog verder toe als we met het Nederlandse Combo Moderna en de Italiaanse Schema Records aanvoerder Gerardo Frisina in Zuid-Amerika terecht komen. Roffelende percussie, zwoele jazzy ritmes en glimmend koper waarmee de sterren van de hemel wordt geblazen. Bossa flavoured dancebeats in de bekende warme, kwaliteitscompositie van Frisina. Nog meer percussie krijgen we op 'Balkan Hotstep' van N.O.H.A. waarbij het lijkt of de fanfare (en de zang) op hol is geslagen. Een uitzinnige sportverslaggever schreeuwt ons Spanje binnen waarbij de castagnetten er driftig op los klepperen om via nog meer zwoel Zuid-Amerikaans dansvoer bij de afsluiter 'We're gonna rule the world' terecht te komen. Zover is Supernatural nog niet. Maar met het succes van 2004 op zak, deze sterke compilatie en de verrassende initiatieven voor 2005 zijn ze wel een heel eind op weg.
Hoogtepunt: Zeker weten
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Het eerste deel ligt voor de hand
Oordeel: 8.5

Meer info en luisteren: Supernatural

Love2party essentials:
Supernatural Festival @ Vleuterweide, Utrecht - 31 juli
Supernatural @ Off Corso, R'dam - 21 mei
Supernatural @ Off Corso, 4 april
Gerardo Frisina - Hi Note
Vintage Grooves
Chicken Lips - DJ Kicks

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws