Godfather Chronicles - Ghettotech sound of Detroit

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Shake your ass, on that fast shit!


Intro: Denken we aan Detroit, dan denken we al gauw, hee, de bakermat van de techno. Een genre dat hier in Europa nog steeds een belangrijke rol in de house speelt. Inclusief alle nieuwe vertakkingen. In Detroit zelf bleef nog wel wat van de invloed hangen, maar de echte succesvolle representanten zochten hun geluk elders in de wereld. Wat overbleef waren vertegenwoordigers van een genre dat steeds introverter werd en zichzelf wel erg serieus nam.

Tekst: John

Genre: Ghetto-tech, of ookwel..Booty!!
Bijzonderheden: Maar waar mensen zijn, is er ook de drang tot feesten. Parallel aan de technohelden, waren er ook dj's die het geheel wat anders invulden. Ze draaiden funk- en houseplaten op 45 toeren. En besloten uiteindelijk hun eigen ding uit te brengen. En dan meteen maar op minimaal 150 bpm. Op dit tempo kun je alleen nog maar dansen als een hardstyler, maar dat kennen ze daar dus niet, of wild met je kont draaien. Zo ontstond dus de Booty-dans. Shake that ass! Mc's kleppen er flink overheen, over ass, titties en da 'hoe's'. De dj's scratchten en mixten er ondertussen lustig op los. En geen gemier op halve snelheid, maar real-time, fullspeed scratchin. Deze jongens kunnen er wat van op die draaitafels. In Detroit verkopen de hitjes gemiddeld ongeveer op Eminem-niveau. Razend populair dus. De bijgevoegde dvd laat wat van de achtergronden van het genre zien. En dat is best een genot om naar te kijken. Alles draait om mixtechnieken, party-time en... sex. Vrouwelijke Nigga's met de ultieme Burger King Asses dansen samen met de mooiste chicks op deze hogesnelheidmuziek. En laten allemaal met veel plezier hun lower-bilnaad zien.
De cd is een mix van net geen 50 nummers in ruim 51 minuten. Dat is zeker wel een goeie minuut per nummer. Mixen kan Godfather als de beste. Maar omdat het allemaal zo snel voorbijraast, overtuigen zijn extra skills hier niet echt. Ook de individuele tracks krijgen eigenlijk geen kans met deze korte aanwezigheid. Ghettotech schijnt in veel landen in te slaan als een bom. De snelheid, het ordinaire taalgebruik, de energie... Wel, ik vrees dat de impact in Nederland wat minder zal zijn. Want zijn wij hier al niet opgegroeid met bijvoorbeeld de 2-live crews 'Me so horny' in de top 10? En met onze eigen Gabbers, Thunderdome-cd's en Hardstyle?
Hoogtepunt: De Dvd.
Dieptepunt: De cd.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, als je een stampende feest-cd in huis wil hebben, die buiten het geijkte trance en hardstyle-genre valt. Zodat je vrienden je toch nog serieus blijven nemen. Anders niet doen dus.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De tracks van Dj Godfather en zijn maatjes op Twilight 76 en Databass.
Oordeel: Een 8 voor de dvd, een 5 voor de cd. Een 6,5 dus gemiddeld.

Meer info: DJ Godfather

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws