Truby Trio - Retreated (Compost)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Retreated, Mistreated


Intro: Truby Trio's Elevator music was een perfect zomers cd-tje. Daarom leek het idee om de nummers ook eens door wat remixers onder handen te laten nemen niet zo verkeerd. Cd 1 staat dus vol remixen van illustere, en wat minder aansprekende namen. Bonus-cd2 bevat dezelfde en nog wat andere remixen, maar nu aan elkaar geregen door Rainer himself.

Tekst: John

Genre: Broken Beats.
Bijzonderheden: En hoe klinkt zoiets dus? Wel, de Whignomy Bros haalden de disco uit 'New music' en plaatsten de ambient-bleeps in de spotlights. Guccimans versie electro-funkt er stevig op los. Wunmis vocalen worden flink teruggeschroefd in de remixen van 'Make a move'. Techno meets P-funk door G.Boulard en nogal jazzy, latin breakbeats door S.U.M.O. Veel percussie, warme strings, Rhodes en latin gitaartje op Louie Vegas 'Alegre 2004'. En gelijk ook maar alle hoekige kantjes eraf geslepen. Variatie ok, maar de zogenaamde uplifting remix door Una Bombers van dit nummer rriteert vooral. Senor Coconuts remix van 'Jaleo' klinkt zelfs alsof een volslagen debiel de mastering deed. De Grace Jones-Pull up to the bumper-remake van 'Runnin' is leuk verzonnen, maar niet echt heel bijzonder. Tiefschwarz doet wel wat donkers en leuks met 'Universal love'. Ook Fabrice Lig weet 'Cruisin' wel op gang te krijgen. Een matige 'Satisfaction' en een hele coole remake van 'Lover uncovered' door Yam Who sluiten cd 1 af. Rainer gebruikt nog wat andere dingen in zijn mix-cd. 'High Jazz' springt er 2x boven uit, net als Ames remix van 'Universal love'. Verder vooral meer van hetzelfde. Tja, het tandpastafrisse geluid is er wel een beetje van af zo. Vermoeidheid en verveling overheersen na ruim 2,5 uur vol van Het-gaat-wel-sounds.
Hoogtepunt: 'High Jazz'-Vip mix. En Louie Vegas zomer-zon remix van 'Alegre'.
Dieptepunt: Una Bombers 'Alegre 2004'.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Tja? Niet helemaal verkeerd, maar de frisse vrolijkheid van het origineel is ver te zoeken. De echte
feestplaten hiervan vinden we dan ook niet terug op deze verbouwing.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De originele versies van Trubys Elevator Music. Toch wel even wat frisser.
Oordeel: 6,5

Luisteren naar: Truby Trio

Love2Party Essentials:
Truby Trio -Elevator music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws