Audio Assault vinylspecial

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Rotterdamse techno met Zweedse spirit


Intro: In 2002 begint Rotterdammer Bas Mooy het label Audio Assault Records, waar niet veel later het sublabel Arms bij komt. De releases op het label zijn over het algemeen stevig en zitten vol van energie. Als organisator is Mooy bekend van de feesten Exposure of Sound en Compound, en sinds kort is hij ook betrokken bij Strictly Techno. Daarnaast werkt hij vier dagen per week op de distributie-afdeling van Triple Vision, en is als dj in Belgie, Duitsland en Zweden te bewonderen geweest. Aangezien dj's als Rush, Mhonolink, Lars Klein en Slobodan de muziek van Audio Assault adoreren, nemen we enkele releases van Bas Mooy en zijn collega's onder de loep.

Tekst: Iddo

Genre: Techno.
Bijzonderheden: Bas Mooy heeft veel connecties in Zweden. Het is dan ook logisch dat er producties van Zweedse artiesten op Audio Assault verschenen zijn. Mhonolink en Patrik Skoog gingen de nog redelijk onbekende, maar talentvolle Abi Lonnberg voor. Op AAR 010.2 laat Lonnberg pure Zweedse techno horen. Een plaat die bovendien een intrigerende remix van Vincent de Wit en Bas Mooy bevat. De Wit en Mooy zijn met eigen werk te horen op release nummer drie van Mooy's sublabel Arms, met het krachtige 'Magal'. Op deze 12'' eveneens pompende, diepe techno van Tomash Gee, Jeroen Liebregts en Ogi. Meer Zweedse klanken krijgen we te horen op Patterns nummer 18 van het trio Headroom. Deze plaat bevat ook opwindende remixen van wederom Vincent de Wit en Bas Mooy, Hertz en Philip Braunstein. Ook Bas Mooy zijn collega's Metroline, bestaande uit Lexicon en David Moher, timmeren momenteel aan de weg. Van Pedro Delgardo's '818 Electro' hebben ze een remix gemaakt, die net als de andere tracks op dit plak vinyl - door de percussie en mysterieuze geluiden - zowel sferisch als temperamentvol klinkt. Dat is niet veel anders op Patternsp 6.5 van Metroline, alhoewel deze release een stuk explosiever is. De muziek van Bas Mooy en zijn collega's is stevig, opwindend en intrigerend, en voor de techno dj zeer interessant materiaal.
Hoogtepunt: De remixen van Hertz en Vincent de Wit & Bas Mooy.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader voor de liefhebbers van Rotterdamse techno met Zweedse spirit.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Bezoek Strictly Techno eens, want daar draaien de desbetreffende artiesten geregeld.
Oordeel: Totaal gemiddeld een 7+. Of loop platenwinkel Triple Vision aan de Nieuwe Binnenweg eens binnen. Onder ander Bas Mooy zal je met alle liefde aan gelijksoortige muziek helpen!

Meer info: Audio Assault

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws