Album v/d week: Joris Voorn - Future History (Sino)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

It gives Carl Cox a hard on probably


Intro: 'Biggest techno tune of 2004', schreef het Engelse dance magazine Mixmag over de single 'Incident', afkomstig van het album Future History. 'Talent van het jaar', oordeelde de vakjury van de Dutch DJ Awards. En talent heeft Joris Voorn! In ieder geval op het gebied van produceren. Dat laat de dj/producer horen op zijn debuutalbum, een robuuste plaat vol opzwepende, maar melodieuze techno.

Tekst: Marcel

Genre: Techno.
Bijzonderheden: Over de 27-jarige Rotterdamse dj en live-performer Joris Voorn is de afgelopen tijd veel geschreven en gesproken. Zijn vinylreleases gingen als warme broodjes over de toonbank en toonaangevende dj's als Laurent Garnier, Carl Cox en Gilles Peterson draaiden zijn producties grijs. De single 'Incident' werd de technohit van de afgelopen zomer en voor de tweede achtereenvolgende keer werd hij door de vakjury van de Dutch DJ Awards uitgeroepen tot talent van het jaar.


Terwijl dj's, producers en technoliefhebbers zich massaal op de minimale kant van techno storten, zijn er gelukkig ook nog producers die voet bij stuk houden en - in het geval van Joris Voorn - een ouderwets pompende, melodieuze technoplaat produceren. Toegeven: het is niet nieuw, deze sound kennen we al jaren, voornamelijk van producers als Alexander Kowalski, Johannes Heil en zelfs Jeff Mills. Maar dat zegt natuurlijk ook wat over de kwaliteit van de muziek. Productioneel zit Future History dan ook erg sterk in elkaar. Met baslijnen zijn zo powerfull als een wasje Witte Reus en melodieen zo hypnotiserend als een sessie van Rasti Rostelli. Zeventien tracks en drie intro's vullen het album Future History. Met soms een beukende feestplaat, inclusief break en climax, maar ook een enkele dromerige downtempotracks met electroinvloeden. En terwijl we de Mixmag nog eens doorbladeren en bij de technorecensies terechtkomen, stuiten we op de oneliner bij de nieuwe single van Joris Voorn: 'It gives Carl Cox a hard on probably'. Niet alleen Carl Cox, kunnen wij jullie verzekeren...
Hoogtepunt: De tweede linie baslijnen en Innercity pianosolo op 'Incident' en de fraaie, dromerige soundscapes op de titeltrack 'Future History'.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Rotterdamse technoweelde!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Het werk van Johannes Heil en Alexander Kowalski, uitgebracht op Kanzleramt
Oordeel: 8,5

Win, win, win!!! Wij hebben op de redactie drie exemplaren liggen van Future History. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, stuur dan het goede antwoord op de volgende vraag naar Marcel: Welk nummer van Joris Voorn hebben we de afgelopen zomer maar al te vaak voorbij horen komen?

Joris Voorn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws