Various - Globetrotting Vol. 1 Lima - Peru (Duty Free)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

jackin' house


Intro: Echt zo'n typische Engelse Dj die Tall Paul. Wereldberoemd in eigen land terwijl je er hier op vrijdagavond de kelder van Nighttown niet mee vol zal krijgen. Dankzij residenties in The Gallery, Godskitchen, Gatecrasher en Cream, een lucratieve deal met Ministry of Sound en jaarlijks een vaste plek op Ibiza zijn er de afgelopen tien jaar heel wat mixalbums van zijn hand verschenen. Op zijn eigen label, Duty Free Recordings, presenteert Tall Paul nu het eerste deel van zijn eigen serie: Globetrotting. Livesets uitbrengen tegen een redelijke prijs. Tall Paul trapt zelf af met een registratie van zijn set in The Gate One Club in Lima, Peru.

Tekst: Nico
Foto: Tall Paul


Genre: House
Bijzonderheden: Het is bijna jammer dat Harry Lemon elders op deze site de ontnuchterende waarheid met ons deelt over de zogenaamde glitter & glamour van het dj-zijn. Laten we eerlijk zijn, soms is de illusie toch veel prettiger om bij weg te dromen. Neem de talloze plaatjes op de site van de Engelse DJ Tall Paul die steevast verslag doet in woord en beeld van zijn belevenissen als dj op deze wereldbol. In Zuid-Amerika staan sensuele schoonheden begerig naar de dj te kijken, stoten vrouwen de naald van het vinyl terwijl ze aan elkaars tepels likken en staan trainspotters al even begerig de titels van je 12-inches te staren. Zo hoort het leven van een internationale dj eruit te zien! Toch?


Tall Paul en de Kelly-family in Zuid-Amerika

Globetrotting is een nieuwe mixserie, waarop livesets moeten gaan verschijnen die zijn opgenomen in de vele uithoeken van onze wereldbol. Het eerste deel komt van Tall Paul die zijn favoriete plaatjes mocht opzetten in Lima, Peru. Het publiek hoor je overigens niet, dat zie je alleen als je de plaatjes erbij zoekt op de site van Tall Paul. Globetrotting opent met de roffelende tribal house van Mau Mau en eindigt met de hypnotiserende acidhouse classic 'Mars' van Emmanuele Top. In een energieke opbouw gaat het van percussietracks naar steeds steviger doorstampende en dampende housebeats. Van de trommels van TKC naar de felle vocale uithalen van Arya en van de al even felle synths van TDR naar de funky discohouse kletser 'Can't Hide Now Baby!' van Mischa Daniels. Tall Paul schroeft het tempo steeds wat verder op terwijl de sfeer wat grimmiger wordt met tracks van Jark Prongo, Spektrum en Len Faki. En terwijl de zweetdruppels langs mijn ogen vallen, staar ik begerig naar de plaatjes die hij die avond schoot in Peru. Stond ik er maar achter de draaitafels.
Hoogtepunt: Beiden helemaal grijsgedraaid, maar nog steeds zo ontzettend lekker: 'Can't Hide Now Baby!' van Mischa Daniels en 'Mars' van Emmanuele Top!
Dieptepunt: Het einde van de illusie na 75 minuten
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Blader eens door de compilatieschappen, grote kans dat je de naam Tall Paul er tegenkomt.
Oordeel: 7

Meer info: Duty Free Recordings / Dj Tall Paul

Love2Party Essentials:
De ontnuchterende werkelijkheid van dj Harry Lemon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws