Mixed, Re-edited and Ph#cked up by The Glimmers

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Truly ph#cked up by The Glimmers


Intro: Eclectisch. Een muzikaal toverwoord tegenwoordig. Vaak gebruikt om een grote diversiteit aan stijlen bij elkaar toch nog te kunnen rechtvaardigen. De nagel aan de doodskist van de muziekpurist. Volslagen dronken echter, vaak goed te verdragen. Waar ooit elke skihut-dj behoorlijk eclectisch draaide, richtte deze groep zichzelf ten gronde door zich steeds meer op foute nederlandstalige housecovers te richten.

Tekst: John

Genre: Feestcd's.
Bijzonderheden: Maar er waren ook dj's die het wel begrepen. Natuurlijk vooral afkomstig uit Engeland, maar ook uit Belgie. Het land waarin alles net wat minder star en bekrompen is dan hier. Niet voor niets gaan er al sinds jaren wagonladingen Nederlanders in het weekend de grens over. Zo is er in Gent bijvoorbeeld de Culture Club. Residents hier zijn o.a. 'The Glimmers'. Voorheen bekend als 'The Glimmer Twins' mixen ze hier nog steeds leuke gevarieerde sets aan elkaar. De partners draaien al sinds 1985 met elkaar. Voorheen onder de naam 'Mo en Benoelie'. Internationaal wat moeilijk uit te spreken, vandaar de naamswisseling. Samen stelden ze mooie compilaties op o.a. R&S en Eskimo samen. Ook op de laatste Culture club pakten ze steeds de helft van de compilatie. Lekkere cd's met gevarieerde housey tracks. Fijn dus, maar als iedereen maar blijft zeggen dat je geweldig bent, gebeurt er soms iets raars. Engelse bladen bombardeerden de Twins tot de absolute top. En ja, dan ga je misschien ineens iets te ruim door de bocht. En zitten we ineens te luisteren naar een compilatie, waarvan je denkt: Waarheen, Waarvoor? Op deze manier kunnen zelfs wij, nog wel 876 compilaties samenstellen. Elke plaat met een beetje beat kan erin. Waarom in godsnaam Queens 'Body Language'? Lekker nummer soms? Dacht het niet. Beastie Boys-cloon De Fala dan? Geweldig? Not! Alan Vega's Rock&roll dan? Ph#ck off! Zal best wel feest zijn, maar absoluut zonder 'Normen en waarden'. Als iedereen volslagen verdwaasd over de dansvloer heen en weer huppelt, lijkt het misschien nog wat. Maar wil je dit ook thuis horen? En zo horen we heel wat doffe ellende met hier en daar een leuk intermezzo. Kappen met die ongein dus. We doen hier niet aan tweeling-verering en vinden het dus vooral een boel shitplaten bij elkaar. Dat kan die Belgische tweeling zeker beter!
Hoogtepunt: Dat is zoeken totdat je een ons weegt.
Dieptepunt: The Glimmers gaan 'Een brug te ver'
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Bagger!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Het geluid dat een reiger maakt als hij je vijver vol dure tropische vissen leegvreet. Een geluid dat je waarschijnlijk net zo vervult van afgrijzen.
Oordeel: 4.5

Luisteren naar: The Glimmers

Love2Party Essentials:
Culture Club 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws