Double X - A:live (Kanzleramt)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een album in balans


Intro: Double X ontstond in de zomer van 1999 tijdens de Love Parade in de Tresor. Sindsdien werkt het duo Alexander Kowalski en Torsten Litschko geregeld samen en brengt de muziek uit op hun eigen label unGleich en op Kanzleramt. Alexander Kowalski kennen we dankzij de toonaangevende albums Progress en Response die beiden op Kanzleramt verschenen. Torsten Litschko is beter bekend als Sender Berlin waarvan het debuutalbum Spektrum Weltweit op Tresor, maar liefst 7.000 exemplaren verkocht. Of A:live dat aantal in de huidige markt gaat bereiken is twijfelachtig, maar muzikaal is het in ieder geval meer dan de moeite waard.

Tekst: Iddo

Genre: Melodieuze techno.
Bijzonderheden: In januari bestond het Duitse label Kanzleramt 10 jaar en organiseerde in de Duitse hoofdstad Berlijn een speciaal feest waar de volledige artiestenstal aanwezig was. Double X had voor dat optreden een aantal nieuwe nummers geproduceerd die ook op het album A:live te horen zijn. Voor de trouwe Kanzleramt fans zal niet alles nieuw in de oren klinken, aangezien een aantal tracks eerder op vinyl verscheen. Maar dat kan het luisterplezier niet bederven aangezien de beste tracks geselecteerd zijn naast de splinternieuwe nummers. Het album bestaat uit negen producties en begint met het dromerige 'City Lights' dat gevolgd wordt door het stevigere 'Lydkraft'. Een combinatie hiervan horen we op 'Hesitant', 'Fanatikal', 'Proceed' en 'Flashback' allevier sprankelend door de opzwepende melodieen en temperamentvol dankzij de percussie. Terwijl deze tracks met elkaar te vergelijken zijn is 'Voltage 645' uit ander hout gesneden door de off-beat gecombineerd met een sfeervolle melodie. Eveneens sfeervol, maar diep en mysterieus tegelijk is 'Charis' dat alleen overtroffen wordt door het inspirerende en zielverrijkende 'Renounce' dat al eerder op plaat verscheen maar nog steeds emoties weet los te maken. A:live is een zeer prettig album in balans met de herkenbare melodieen van pionier Alexander Kowalski en de kracht en variatie van Torsten Litschko.
Hoogtepunt: 'Renounce'
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Progress en Response van Alexander Kowalski en Spektrum Weltweit en Gestern Heute Morgen van Sender Berlin.
Oordeel: 8

Meer info:
Kanzleramt

Alexander Kowalski
Torsten Litschko

L2P-essentials:
Damon Wild - Downtown Worlds
Alexander Kowalski - Response

Kowalski, Hostettler & DeSantis - Reasons

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws