Back To Mine - Carl Cox (DMC)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Niet minder groovy!


Intro: Deze keer is het technojock en producer Carl Cox die ons mag vertellen waar zijn "personal collection for after hours grooving" uit bestaat. En dat zal bij zijn diehard technofans ongetwijfeld tot enige verbazing leiden. Of tot een aangename verrassing, het is maar hoe je het bekijkt. Zoals Cox het zelf zegt: "For all you guys who are fans of my techno sets, here's a little slice of what I like to play when it's time to relax".

Tekst: Nico

Genre: Disco, soul, funk, early techno
Bijzonderheden: Relaxen met Cox blijkt een behoorlijk groovy disco-avontuur te zijn dat gestaag bouwt naar een paar early technotracks. De fans van Cox hebben in ieder geval een houvast, en dat is de laidback technotrack 'Mi-Son (Give me your love)' van het aankomende album van Cox zelf. Maar verder is het twinkelende, fonkelende en vrolijke disco, soul en funk met een overvloed aan piano's waar Cox een groot liefhebber van blijkt te zijn. Van het aanstekelijke 'Spring High' van Ramsey Lewis als opener naar Diana Ross, wat een stem!, wat een track!, via de discokletser van formaat 'Groovin' You' van Harvey Mason om via allerlei groovy en glimmende discobollen bij de ambientklanken van Leftfield terecht te komen om daarna met de dampende rnb funk van Jodci en het glimmende koper van Groove Armada bij wat early techno terecht te komen. De afsluiter is van Jesus Loves You met een hoofdrol voor Boy George. Cox nam de mix live op in Cafe Mambo op Ibiza en ooohhhh..wat had ik er graag de zon onder zien gaan, begeleid door deze uiterst verrassende Cox in de mix!
Hoogtepunt: Deze zeer aangename verrassing!
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: De 18 voorafgaande edities van Back To Mine zijn zonder uitzondering allemaal meer dan de moeite waard! Zie onze Essentials hieronder
Oordeel: 8+

Tracklist

01 Ramsey Lewis - Spring High
02 Diana Ross - No one gets the prize
03 Harvey Mason - Groovin' You
04 Sounds of Blackness - Everything gonna be alright
05 Black Science - New Jersey Deep
06 Bill Summers - Feel the Heat
07 John Handy - Hard work
08 Loose Ends - Stay a little while
09 Timmy Thomas - Why can't we live together
10 Style Council - Long Hot Summer
11 Leftfield - 21st Century Poem
12 Jodeci - You got it
13 Groove Armada - Dan Solo
14 Coco Steel and Lovebomb - Summer Rain
15 Carl Cox - Mission(Give me your love)
16 808 State - Pacific
17 Jesus Loves You - After the love has gone


Meer info en luisteren naar: Back To Mine

Love2Party Essentials:

Back To Mine - Lamb
Back To Mine - Death in Vegas
Back To Mine - The Orb
Back To Mine - New Order
Back To Mine - Groove Armada

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws