Justin Berkovi - Passion (Music Man)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Te weinig hartstocht


Intro: De succesvolle carriere van Justin Berkovi begon in 1998 met zijn debuutalbum 'Charm Hostel'. Sindsdien reist de Engelsman over de hele wereld om feesten kleur te geven met zijn energieke live-sets. Ondanks zijn altijd drukke tourschema vond Berkovi voldoende tijd om een nieuw album te produceren. Passion bevat twaalf tracks opgebouwd uit stevige techno, melodieen en grooves.

Tekst: Iddo

Genre: Groovy techno met een enkele soundscape
Bijzonderheden: Passion is alweer het vijfde album van Justin Berkovi in zes jaar tijd. Tussendoor verschenen er ook nog veel 12'-inches op labels als Djax-Up-Beats, Projex, Sativae, Mosquito en Harthouse. Bovendien runt hij zelf de labels Predicaments en Nightrax. Maar 'Passion' is net als zijn vorige album op het Belgische Music Man verschenen. Met twaalf tracks is het een rijkelijk gevulde plaat die verschilt van zijn experimentelere techno uit het verleden. Dit is een plaat waarin stevige groovy club-techno met een enkele donkere soundscapes de leidraad vormt. De soundscapes domineren in de opener 'Intro', 'Seventy Days' en 'Interlude'. Minder aangenaam zijn de erg nerveuze tracks 'I Can Feel The Sound' en 'Electricity', maar wellicht kunnen deze tracks in de mix voor verrassingen zorgen. Lekker luistervoer vormen 'Mount Zero' en 'Never Look Back' vanwege de soundscapes en zware percussie. 'Subvert', 'Nightshade' en 'Beat The System' komen dan weer minder goed uit de verf, vanwege de matige experimenten en voorspelbare composities. Het sprankelende 'Rising' is een wanhopige poging om 'Passion' boeiend te houden. Helaas kan het niet voorkomen dat deze plaat te wisselend van stemming is. De hartstocht van Justin Berkovi openbaart zich in enkele sprankelende nummers. En dat is niet genoeg om het album als geheel te redden.
Hoogtepunt: 'Mount Zero' en 'Never Look Back' zijn wel plezierig
Dieptepunt: 'Subvert' valt buiten de boot.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Voor de dj is het een goed album om mee aan het werk te gaan. Voor anderen is het te wisselend van stemming om er met veel plezier thuis naar te luisteren.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Zijn eerder verschenen albums Charm Hostel, The Night, In The Bag en Transit.
Oordeel: 6,5

Meer info: Justin Berkovi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws