La Rocca (541) / Eric Sneo (Terminal M) / Fergie (DMC)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Intro: De afgelopen maand verschenen er veel nieuwe mix-cd's en om er voor te zorgen dat het overzicht niet zoek raakt heeft L2P er drie op rij gezet. Als eerste behandelen we de mix van de Belgische club La Rocca, waar het dankzij dj Marko iedere zondag een groot feest is. CD nummer twee is gemixt door Erik Sneo, en is een compilatie van het Duitse technolabel Terminal M dat vooral bekend is van Monika Kruse. Als laatste is er de impressie van Mixmag Live gemixt is door dj Fergie.

Tekst: Iddo

La Rocca - Marco On Sundays 2004 (541)

Magic Sunday


Genre: progressive en house.
Bijzonderheden: Al dertien jaar is Marko de resident op zondag van de Belgische club La Rocca en zorgt hij voor een zinderend einde van het weekend. Door de trouwe bezoekers van Marko On Sundays wordt deze avond niet voor niets 'Magic Sunday' genoemd. Wanneer een zondagavond op zoveel erkenning kan rekenen is het niet meer dan logisch dat er een mix wordt uitgebracht. Editie 2004 ligt intussen in de platenzaak en is net als in de voorgaande jaren door Marko persoonlijk samengesteld en gemixt. De tijdsduur van deze set is jammer genoeg niet de juiste indicatie van wat je normaal op zondag in de La Rocca voorgeschoteld krijgt. Marko draait zonder probleem tien uur lang de plaatjes aan elkaar en daarmee staat deze zeventig minuten durende mix dus in een schril contrast. De muzikale inhoud van de cd laat zich het best omschrijven als house en progressive. Meer dan de helft van de tracklist bestaat uit een remixen waardoor originaliteit wat meer gewaarborgd wordt. Nummers van Satellite Love, Gaudi, TDR en Bart Van Wissen laten goed horen dat het in de La Rocca anno 2004 nog steeds feest is.
Hoogtepunt: '45 Minutes' in de Medway Remix van Pako & Frederik.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Zeker als je op zondag regelmatig in La Rocca te vinden bent.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De mix van 2003, 2002 enz.
Oordeel: 7-

Meer info: La Rocca


Eric Sneo - Terminal M The Labelcompilation Volume 3 (Terminal M)

Zonnig Duitsland



Genre: Techno.
Bijzonderheden: Deel drie van de Terminal M compilatieserie is gemixt door de Duitser Eric Sneo. Als producer is hij verdienstelijk bezig en hij draait wekelijks in de betere clubs van Duitsland. Terminal M produceert over het algemeen warmbloedige techno met flink wat percussie. Dat is ook de stemming van deze mix die bestaat uit tracks die het afgelopen jaar op Terminal M verschenen zijn. Een snelle mixer is Eric Sneo niet, maar hij draait de platen wel foutloos aan elkaar. Het spits wordt afgebeten door Alenia en Sascha Barth, waarna 'Latin Lovers' van Monika Kruse feat. Zafra Negra voorbij komt in zowel de Deetron als Voodooamt remix. Voodooamt is de compagnon van Monika Kruse en ze zijn samen te horen met het krachtige 'Luvsucka'. Andere artiesten die de mix bepalen zijn Max Walder, Bad Pimps, Agent Orange, Stanny Franssen, Oxia en Tom Pooks. Ze vormen samen een aangename catalogus van het afgelopen jaar op Terminal M. De melodieuze tribaltechno laat nu eens de zonnige kant van Duitsland horen.
Hoogtepunt: Met 'Many Worlds' en 'High Voltage' blijkt dat we van Eric Sneo nog meer mogen verwachten.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De compilatie deel een en twee.
Oordeel: 7+

Meer info: Terminal M


Fergie - Mixmag Live (DMC)

Weinig diepgang


Genre: Toegankelijke techno in de mix.
Bijzonderheden: In Engeland is Fergie uitgegroeid tot een wereldberoemdheid. Maar in Nederland is hij, ondanks een optreden op Dance Valley, zelden te bewonderen. In zijn vaderland Engeland is het anders, want daar draait hij wekelijks op grote evenementen, heeft een residentie in Godskitchen en een eigen radioshow die een hoge notering in de dj top 100 verzekeren. In navolging van artiesten als Carl Cox, Masters at Work, Tom Middleton, Aphrodite en Laurent Garnier mixt Fergie het opnieuw doorgestarte Mixmag live, dat enige tijd heeft stilgelegen. Deze mix telt veertien energierijke en toegankelijke technotracks met daarin een overvloed aan percussie. De betere nummers zijn Misjah's 'Arabian Nights' en 'Sea Side' dat helaas overstemd wordt door de ietwat platte producties van Holgi Star, Generation Gap, Gleave & Johnston en Fergie zelf. Een technomix met techno voor het niet al te kritische oor. Van diepgang is weinig sprake.
Hoogtepunt: De tracks van Misjah.
Dieptepunt: Het voorspelbare karakter.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Ben je niet zo kritisch dan roffelt Fergie er voor jou lekker op los.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De andere mixen uit de Mixmag live serie.
Oordeel: 6

Meer info: Fergie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws