Christopher Just – Jeans & Electronic (Combination)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Liefde voor historie


Intro: 'Jeans & Electronic' komt zonder twijfel in aanmerking voor het album met de meest originele verpakking. Het opnieuw uitgebrachte werk van Christopher Just is namelijk verpakt in spijkerstof en is daarmee een krachtige verwijzing naar de titel. Zeven jaar geleden was 'Jeans & Electronic' al op de Franse en Amerikaanse markt verkrijgbaar en pas nu is het volgens de Duitser tijd om de rest van de wereld er kennis mee te laten maken.

Tekst: Iddo

Genre: Techno met Detroit invloeden.
Bijzonderheden: Het is miraculeus om te zien hoeveel Christopher Just al heeft uitgebracht. Naast releases op Petra, Gigolo en Apricot heeft hij een waslijst aan remixen gemaakt voor tal van labels. Maar bij het grote publiek is Christopher Just tot dusver nog niet echt bekend. 'Jeans & Electronic' is zoals gezegd na zeven jaar opnieuw uitgebracht en telt tien nummers. Na de onrustige en gejaagde opener 'Rock It!' horen we 'Musical Melody' dat erg veel weg heeft van Detroit techno. Helaas weet hij deze interessante lijn niet continue vast te houden want tracks als 'Music Music', 'Nite Life' en 'Jeff After Four Roses' zijn door hun degelijke melodieen saai en achterhaald. Gelukkig produceerde Just zeven jaar geleden meer nummers met een Detroit spirit. 'Late Night' is een warmbloedige track met pit, wat ook het geval is met het maar liefst 23 minuten durende futuristische 'Mekka Live'. 'Feelin' Alright' daarentegen doet door zijn krachtige abstractie sterk denken aan producties van Robert Hood. Dankzij de Detroit invloeden is dit album niet ontzettend creatief maar na zeven jaar wel de enige reden om er naar te luisteren.
Hoogtepunt: Ruim 23 minuten luisterplezier met 'Mekka Live'.
Dieptepunt: 'Jeff After Four Roses' is achterhaald.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? De Detroit spirit is interessant, de andere helft is buitensporig saai.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Met de muziek van Robert Hood, Juan Atkins en Blake Baxter kom je uiteraard aan je trekken.
Oordeel: 7

Meer info: Combination Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws