Etienne de Crecy presents - Super Discount 2 (Different)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Nostalgie premier classe


Intro: Aaaah, Super Discount. Nostalgie premier classe! Het prille begin van de French housesound. Een mooie gebeurtenis die zich afspeelde in het jaar onzes Heren 1996. Warme, ouderwetse discosounds over modern vormgegeven beats en sounds. Gevolgd door een uiteindelijk totaal uitgemolken filterdisco-hype. Maar ook: het prille begin van de kitschy, maar o zo mooie sound van Air en haar navolgers. Gevoelig doch spacey klinkend tegelijk. En de kick van Etiennes klapper 'Prix Choc'. Een ruim 8 minuten durend intro eigenlijk, dat je gretig maakte naar een climax die uiteindelijk nooit kwam. Zodat je steeds maar bleef hongeren naar meer.

Tekst: John

Genre: Electroclash.
Bijzonderheden: En plotseling is er dus deel 2. Heimelijk hopend op hetzelfde magische gevoel zet je hem op. De persinfo vertelt je dat het zeker geen reunie 'for revivals sake' is. De mannen lopen nog steeds een stapje voor. Een nieuwe sound, een nieuwe trend? Niet dus. Op het eerste gehoor is er niks meer terug te vinden van de oude sound. Maar ook niets van een nieuwe sound. Afgezien van een enkel Frans gesproken intermezzo is 'de French Touch' totaal afwezig. Maar wat is het dan wel? Een volgende draaibeurt onthuld al wat meer geheimen. De basis is: een terugblik op de jaren tachtig en negentig. De 303 speelt een hoofdrol. De rest van het stuk is opgedragen aan New beat, New wave(The Cure baslijnen), Human Leaugue, Visage, Italo Disco, Kraftwerk en Giorgio Moroder. Etienne en zijn kornuiten weten deze combo als ervaren mannen uiterst kundig samen te vatten. Strak geproduceerd en kristalhelder klinkend. Geperfectioneerde Electroclash zonder rauwe randjes dus. Maar wel met stevige kantjes.
Hoogtepunt: Alles klinkt gewoon heel strak.
Dieptepunt: De magie van vroeger is er helaas niet meer.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval, heb je deel 1, en vond je die geweldig, dan valt het toch een beetje tegen. Heb je die niet, of ben je wat korter van geheugen dan is het zeker geen miskoop.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Tja?
Oordeel: Een 9 voor de Sound, een 6 voor het gevoel. Een 7,5 gemiddeld dus.

Luisteren naar: Super Discount 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws