Verzamelaar v/d week: Southport Weekender 2 (SuSu)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Joe Claussell in topvorm!


Intro: Het is hier al eens eerder gezegd, maar omdat collega-verslaggever Roelf Jan de spijker nogal subtiel op de kop slaat, nogmaals een zin die het fenomeen Southport Weekender prima weergeeft: Zoals iedere Moslim eenmaal in zijn leven naar Mekka gaat, katholieken te voet naar Santiago de Compostella afreizen, zo moet iedere liefhebber van soulfull house een keer op pelgrimstocht naar het The Southport Weekender. En daar hoort natuurlijk een verzamel-cd bij. Southport Weekender deel 2 dan maar, gemixt door Blaze en Joe Claussell.

Tekst: Marcel

Genre: Soulvolle en tribal house.
Bijzonderheden: Het Blaze duo, bestaande uit Josh Milan en Kevin Hedge, is de laatste tijd niet te stoppen. Kwam een paar maanden geleden nog het prachtige mixalbum Found Love uit, nu ligt hun nieuwe mixwapenfeit: cd 1 van de nieuwe Southport-cd alweer in de winkel. Maar van Blaze kun je geen genoeg krijgen. Ook nu mixen de heren 12 bloedmooie soulvolle, veelal vocale houseplaten aan elkaar. Van het zomerse 'Feelin Fine' van Masters at Work tot de gelikte handtasjeshouse van Kim English met het nummer 'Cest La Vie'. De heren doen niets fout, al was het vorige mixalbum Found Love beter. Maar dat is dan ook de enige kritiek die we kunnen leveren. Plus het feit dat Blaze het slecht getroffen heeft met de andere samensteller. De mix van New York-househeld Joe Claussell steekt er namelijk met kop en schouders bovenuit. In tegenstelling tot Blaze zul je zijn mixkwaliteiten niet al te vaak aantreffen op cd. Dus als het een keer voorkomt, laat de Amerikaan meteen horen wat hij in huis heeft. Veel, zo blijkt. Angstaanjagend veel zelfs! De opbouw is zeer subtiel - van diepe, vocale tot spannende tribal house - zijn toegevoegde edit's maken de nummers nog krachtiger en de platenkeus, met bijdragen van Chris Bann, Bolla Grove & Henrick Schwartz, is op zijn zacht gezegd obscuur te noemen. Joe Claussell is 1 van de zeldzame dj's die dagenlang door kan brengen op (tweedehands) platenbeurzen en altijd op zoek is naar de allerbeste houseplaten die op deze planeet worden geperst. Daarom zijn de dj-gigs van deze man zo uniek. Want, ook al zijn de overgangen niet altijd even bijzonder, de 13 verschillende platen die Claussell hier de revue laat passeren zijn niet alleen spannend en dreigend, maar vooral energiek en aan het einde van de mix zelfs bombastisch. Laat zijn mix-cd niet tijdens een verjaardag horen, gebruik het schijfje ook niet als achtergrondmuziek. Nee, zijn set moet je horen in je diskman of in de stereo-installatie van je auto. Wellicht op weg naar de 35ste editie van Southport Weekender, 5, 6 en 7 november?
Hoogtepunt: 'Awade' - Instant House (Joe's Junge Dub)
Dieptepunt: 'We Are One' van Blaze. Prima nummer, daar niet van, maar dat hebben we nu wel gehoord.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Must have! (vooral vanwege de Claussell-mix dus.)
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Mix The Vibe - Joe Claussell (Nitegrooves)
Oordeel: 8,5

Love2Party heeft 3 exemplaren op de redactie liggen om weg te geven. Stuur Marcel het antwoord op de volgende vraag: Wie mixten de eerste aflevering van Southport Weekender?

Meer info: Southport Weekender

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws