Headman - Dance Modern (Eskimo)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

modieuze verzameling elektronische danspop


Intro: Headman (Robi Insinna) mag dan wel een succesvol kunstenaar zijn met exposities door heel Europa, maar met deze mixcompilatie levert hij niet meer dan een middelmatig allegaartje aan oude en nieuwe danstracks (al dan niet in remix-vorm). Een compilatie die met elektro(clash) en danspop lijkt te kapitaliseren op de wat modieuzere feestjes.

Tekst: Menno

Genre: eclectische danspop
Bijzonderheden: Eigenlijk niet veel, maar dat maakt nog geen slechte compilatie. Er is alleen geen enkele verrassing te bespeuren. Wat je dan krijgt is een ietwat modieus aandoende verzameling van afgeslepen, uitgedeukte en ietwat gladde electroclashy danspop. Zelfs al staan er tracks van Franz Ferdinand, Mylo (ja, met 'Drop The Pressure') en Alter Ego op, er zit weinig energie in, het bruist niet. Ja, het glijdt erin als koek en ja, zo afzonderlijk beluisterd zitten er best wat aardige tracks tussen (tracks van The Film, Lene Lovich en Alter Ego) maar zit men hier op te wachten? Misschien op de afterparty van een van zijn exposities. Misschien dat ze daar kunnen genieten van de oersaaie Headman-remix van 'Dark Of the Matinee' of de nog nooit eerder gehoorde en totaal niet platgedraaide glijpulp van Mylo's 'Drop The Pressure', of anders misschien wel het simplisme van de New Fast Automatic Daffodils. Maar, toegegeven, het voldoet prima in zijn taak als achtergrondvullertje en echte valse noten zijn er ook niet te horen. 'Dancemodern' moet het hebben van een schijn van progressieve muziek (oud en nieuw) en weet deze schijn perfect op te houden als men er niet aandachtig naar luistert, maar zich in plaats daarvan concentreert op moderne kunst, mode of gewoon op elkaar.
Hoogtepunt: Lene Lovich - Lucky Number
Dieptepunt: Franz Ferdinand - Dark Of The Matinee (Headman Rave Dub Mix)
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Luister de albums van de in deze mix te horen artiesten (zoals Alter Ego, Mylo, Franz Ferdinand, Le Dust Sucker, etc)
Oordeel: 6-

Meer info: Headman

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws