Diego - Open (Kanzleramt)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Sprankelend, divers en uitdagend


Intro: Diego Hostettler is pas 24 jaar oud maar heeft nu al een ongekend hoog aantal producties achter zijn naam staan. Open is zijn nieuwste laatste release en zijn vierde soloalbum. De kwaliteit van de muziek is bijzonder hoog voor iemand die eigenlijk nog maar aan het begin van zijn carriere staat. Met Open heeft Diego een opvallend album gemaakt met een zeer gevarieerd aanbod waar de liefhebbers van zullen smullen.

Tekst: Iddo

Genre: De inmiddels welbekende melodieuze Kanzleramt techno met invloeden uit de old-school rave, funky new-jazz en deep house.
Bijzonderheden: Gezien zijn leeftijd zou je het niet verwachten maar volgens veel mensen behoort Diego al tot het rijtje namen Jeff Mills, Laurent Garnier, Robert Hood, Adam Beyer, Ben Sims en Dave Clarke. Als producer wel te verstaan want als dj presteert de Zwitser ver onder de maat. Hij heeft weliswaar een imponerende platenkeus maar mixt zeer chaotisch en bovendien zonder zelfvertrouwen. Produceren kan hij daarentegen als een van de beste en Open is dan ook alweer zijn vierde soloalbum op Kanzleramt. Het begint met de gelijknamige track 'Open' die gelijk de gehele filosofie van deze release omvat want 'Open' is sprankelend, divers, uitdagend en klinkt verfrissend. 'Intermezzo' is verfrissend en funky tegelijk dankzij een dominante stemsample die zeker zal verrassen in een mix. Zeer opvallend is de old-school rave mix van 'The Voice' dat ook in de Lowlow mix op dit album staat die een stuk dieper en lomer is. Dat ontspannen geluid horen we eveneens in de met nu-jazz en deep house doordrenkte 'Continuum Conversation' en 'The Missing Name'. Is er dan helemaal geen plaats voor stevigere techno? Jawel, 'Back Jack Back' en 'Quarter Inch Square' zullen de dansvloer beslist in vuur en vlam zetten. Met 'Fusion' en 'Something For Your Body' is dat hoogstwaarschijnlijk ook geen enkel probleem, al zijn weer een stuk rustiger van aard.
Hoogtepunt: Wederom een gevarieerd album van Diego dat van begin tot eind boeiend is.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Voor de zoveelste keer een aanrader van Kanzleramt.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Zijn anderhalf jaar geleden verschenen Instant Reality.
Oordeel: 8+

Meer info: Kanzleramt / Luisteren naar: Open

L2P-essentials:
Diego Hostettler - Instant Reality
Dave Ellesmere - Angry Young Computer

Dave Ellesmere - Rites Of Spring

Voorlopig zijn er geen optredens van Diego in Nederland. Wel is zijn in Amsterdam woonachtige compagnon Voco Derman aka Dave Ellesmere eind deze maand in Nederland live te bewonderen.
Vrijdag 24 september - S.O.S. Sessions Rotterdam Nighttown, Dave Ellesmere live, Thomas Vahe en Joachim
Vrijdag 25 september - Utrecht Poema, Dave Ellesmere live, Mark Broom en Joachim.

Op korte termijn een interview met Diego op Love2Party!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws