D'Wachman - Amazing Rhythms (Atlas)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Stevig met een melodieus karakter


Intro: Enkele jaren geleden was de Spaanse techno nog redelijk onbekend maar momenteel loopt iedere zichzelf respecterende techno dj ermee weg. Populaire artiesten zijn Oscar Mulero, Christian Wunsch, Reeko, Exium, Pelacha en Angel Molina, die allemaal bekend staan om de diepe, veelal off-beat gerelateerde sets en producties. Naast deze namen zijn er veel andere dj's en producers in afwachting van de internationale doorbraak. Een daarvan is D'Wachman die dankzij Carl Cox en het Atlas label al enige bekendheid heeft verworven maar als dj buiten Spanje tot dusver nog geen rol van betekenis heeft kunnen spelen.

Tekst: Iddo

Genre: Techno.
Bijzonderheden: De sound van de geboren Spanjaard D'Wachman is niet te vergelijken met zijn hierboven opgesomde collega's. Zij draaien namelijk de diepere techno terwijl D'Wachman op degelijke wijze de publieksvriendelijkere platen aan elkaar draait. Deze mix start subtiel met o.a. de prachtige productie 'Anger Management' van het uit Detroit afkomstige talent Matthew Dear. Via de eveneens minimale maar temperamentvolle track 'End Of Chapter' van Marco Carola & Cisco Ferreira begint de overgang naar de techno waar D'Wachman voor staat. Vrij stevig maar met een melodieus karakter. Opvallend zijn de dominante nummers van Vince Watson, Percy X en Hardcell. De Spanjaard blijkt tevens een liefhebber van de Rotterdamse techno want hij mixt 'Down & Out' van Michel De Heij en de inmiddels klassieker 'Acid Come' van Secret Cinema. Het luistert heerlijk weg. Maar met wat meer risico in de mix had D'Wachman zijn set meer spanning kunnen geven. Wellicht dat hij daarvoor nog wat van zijn collega's kan leren. Met de twee eigen producties laat D'Wachman in ieder geval horen het vak produceren al goed te verstaan.
Hoogtepunt: Zenit nummer 16 van Marco Carola en Cisco Ferreira blijft fascineren.
Dieptepunt: Jammer is dat het temperament en de opmerkelijke combinaties die zo kenmerkend zijn voor een aantal van zijn Spaanse collega's in de mix (nog) ontbreken.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, dat wel. Hij draait een aantal leuke platen maar verwacht geen spektakel zoals bij Oscar Mulero.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De muziek op zijn eigen label Atlas.
Oordeel: 7-

Meer info:
D'Wachman
Atlas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws