Miquel Migs - 24h St. Sounds (Nite:life 020)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Californian Sunshine


Intro: Ian Pooley, Terry Farley, Rolando, Pete Heller, Joey Negro, Danny Krivit, Peace Division....zo maar een paar van de dj's die hun kunsten mochten vertonen op de Nite:Life mixserie. Het uitgangspunt van de Nite:Life serie was relatief onbekende dj's een plek te geven om al even relatief onbekende dansplaatjes te draaien. Ondanks de nodige tot de verbeelding sprekende dj's heeft de serie de wereld kennis laten maken met het nodige aanstormende talent. Ook de uit San Francisco afkomstige deephouse producer Miquel Migs was er al vroeg bij. Het derde deel kwam al van zijn hand, en als enige van alle dj's krijgt hij nog een kans om zich te laten horen. En het wordt gelijk de laatste. Het Engelse NRK ziet de missie volbracht en zet er na twintig delen een punt achter. Met 24h St. Sounds is het over en sluiten voor de Nite:Life serie. En de afsluiter mag er zijn.

Tekst: Nico

Genre: deep house
Bijzonderheden: Nite:Life laat zichzelf in behoorlijke relaxmode afsluiten. Miquel Migs is geen dj van het stevige stampwerk. Integendeel, zijn 24h St. Sounds leunt behaaglijk tegen het lome aan, al wordt het tempo gestaag stukje bij beetje opgevoerd. Voor het net even wat meer uptempo werk kun je terecht op de niet te versmaden bonus-cd. Maar liefst 16 tracks die vanaf 2000 op het Engelse NRK label verschenen zijn hier op verzameld. En vooral in zijn eigen werk is de liefde voor dub en reggae goed te horen, zeker op succesvolle tracks als 'Petalpushing', 'Lionel's Jam', 'The Remedy', 'Satisfied' en 'Bump Selecta'. Diepe, sensuele en soulvolle (disco)housegrooves. Net als zijn tweede mix die hij voor Nite:Life samenstelde. Eveneens 16 tracks, waarvan de opener 'Come On' en 'One-Two One-Two' van zijn eigen hand komen. Verder producers en remixers als Crazy Penis, Faze Action, Kerri Chandler, Tonka, Fred Everything feat. Roy Davis Jr., Soularis, Ian Pooley, Liquid People, Trevor Loveley, Primo, JT Donaldson en Generous Flavour. Wellustig kronkelende baslijnen over zachtjes dampende houseritmes. Een blazer hier, een pakkende melodie daar, een donkere mannenstem hier en een lekker fel uithalende dame daar. Dansen mag, maar Migs is er niet op uit om je jezelf al te hard in het zweet te laten werken. Gestaag voert hij het tempo stukje voor stukje op. Geen heftige climaxen, geen kunsten in de mix. Zestien sfeervolle tracks. Een piano, een sax, percussie en van die baslijnen die alles zachtjes laten deinen. Inclusief de luisteraar. Heerlijk.
Hoogtepunt: Fred Everything feat. Roy Davis Jr. - Next To Me (vocal dub), Hi-Fi Mike - Stereo Flavas (Jamie Lewis Dub Mix), Audio Whores & Groove Assasin - Sona Unica, JT Donaldson - Right Here Right Now en wat te denken van de erg rijkelijk gevulde bonus-cd?
Dieptepunt: Nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Zie de essentials hieronder.
Oordeel: 8,5

Meer info: Nite:Life

Love2Party Essentials:
Fred Everything - Light of Day
Deephouse special met Blaze, Terry Lee Brown Jr. e.a.
MAW - In The House
Rulers of the deep - Nite:Life 019
Soulfuric In The House

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws