Angels - Chill Trance Essentials (News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Essentials?


Intro: 'Angels' is een spin-off van de al langer lopende serie deep-trance verzamelaars 'Heaven'. De eerste verzamelaar uit Belgie ook, die inspeelt op het in Engeland al vrij populaire genre Chill Trance. Een blik op het mooie hoesje en de tracklist zijn al genoeg om je nieuwsgierigheid te wekken.

Tekst: John

Genre: Chill Trance.
Bijzonderheden: Als liefhebber van housemuziek moet ik bekennen dat de meeste trance me niet kan bekoren. Vaak vrij gevoelloos klinkend, nogal repetitief en machinaal. Elke hitsound wordt eindeloos gekopieerd, zeg maar even de 2 Unlimited-sound van de moderne house. Maar tussen deze massaproducties zitten best wel wat echte juweeltjes. En laten er hier nou toevallig een enorme hoop bij elkaar staan! Dus vol verwachting klopte mijn hart, klaar voor 2 en een half uur genieten. Helaas zijn alle aanwezige, niet eerder leverbaar of moeilijk te vinden versies net zo saai als een file om 3 uur 's nachts. Perfect voor een heet dagje op het strand, of gewoon voor een afterparty, volgens de positief ingestelde platenmaatschappij. Inderdaad, je kunt gewoon een partijtje beachvolleybal spelen, of even napraten over het feest, de saaie, bijna beatloze muziek zal je in elk geval niet afleiden. En what te f*ck bedoelen ze nou eigenlijk met 'Chill trance'? Was trance als muziekvorm dan niet bedoeld om in een opperste staat van extace te geraken, in een constante roes als het ware? En was Chill, als afkorting van chill-out, dan niet bedoeld om lekker relaxed bij te zijn, cq dit te worden? Lees ik hier niet als het ware 1 contradictie in terminus? Is het resultaat van een streven naar een hoogtepunt, zonder lekkere prikkels van buitenaf, gecombineerd met het bereiken van een ontspannen, relaxed gevoel, zonder een ontspannen stemming, niet je reinste utopie? Dat bedoel ik dus. Laat deze trend alsjeblieft snel weer overwaaien, laat trance gewoon trance zijn, en hou de chillout-connectie er even buiten graag.
Hoogtepunt: Het bekijken van de tracklist.
Dieptepunt: De diepe teleurstelling en uiteindelijke lethargie na het horen van al deze verkeerde versies van goeie nummers.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Sorry voor de samensteller, maar tis en blijft bagger.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Het gereutel van je schoonmoeder, het gebral van je baas of leraar, of de wijze preek van je vader.
Oordeel: 4

Tracklisting en luisteren naar: Angels

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws