LTJ Bukem presents Earth 7 (Good Looking Recods)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Als het maar muzikaal is, mag alles...


Intro: Good Looking Records, de platenmaatschappij van LTJ Bukem en kornuiten, brengt per jaar nogal wat cd's uit. Vaak best off-verzamelaars, veel mixalbums en soms een studioplaat. Maar het jaarlijkse toefje op de slagroomtaart is toch wel de Earth-cd. Deel 7 alweer, wederom vormgegeven in een prachtig hoesje. Met dit keer voor het eerst een extra DVD met videoclips van de tracks en een exclusief interview met de meester zelf.

Tekst: Marcel

Genre: Downtempo, broken beats en house.
Bijzonderheden: Sinds de release van de eerste Earth-cd in '96 is Good Looking Records, befaamd om zijn drum & bass-releases, een bredere platenmaatschappij geworden. Zusterlabels als Cookin Records en Earth Records werden opgericht, waardoor de eerste jazzy, funky en soulvolle broken beat-platen in de record-stores van Londen en omstreken kwamen te liggen. (Good Looking was hierin overigens geen trendsetter, Talkin' Loud van Gilles Peterson timmerde ook al aan de weg).
Het leuke aan de Earth-cd's is dat de producers die hun tracks afleveren en normaliter drum & bass maken, even iets anders laten horen dan wat we van ze gewend zijn. Zo profileren Makoto en Nookie, befaamd om hun atmosferische drum & bass-producties, zich op deze zevende aflevering van Earth met housetracks waar een Miguel Migs jaloers op kan zijn. Zij hebben overigens goed geluisterd naar Good Looking-opperhoofd LTJ Bukem, die vooraf eist van zijn artiesten dat de tracks 'muzikaal' moeten zijn. Dat wil zeggen: er moet worden gezongen, piano worden gespeeld, geblazen op een sax, getokkeld op een gitaar. Zolang het maar muzikaal is, mag alles. En dat heeft geleverd in deze oerdegelijke verzamelaar. Een cd met veel meer house en minder hiphop in vergelijking met de laatste afleveringen. Ook horen we aardig wat broken beat-nummers voorbijkomen, afkomstig van Earth-veteranen Cedar en K-Scope. En ook prima werk van een aantal nieuwe artiesten dat hun materiaal exclusief beschikbaar stelde voor het paradepaardje van Good Looking Records.
Hoogtepunt: 'E Variations' van Juice Loosers. Dat nummer dekt de lading van Bukem's eis. Piano's, trompetten, basgitaren, akoestische gitaren en percussie-instrumenten wisselen elkaar af. En reken maar dat het resultaat swingt!
Dieptepunt: Dat we weer een jaar moeten wachten op een nieuwe Earth-cd.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Deze collectie moet je compleet hebben!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Earth volume 2 blijft mijn persoonlijke favoriet.
Oordeel: 9

Love2Party mag een aantal gelukvogels onder jullie verblijden met zo'n mooie Earth-cd of Earth t-shirt. Stuur Marcel het antwoord op de volgende vraag: hoe luidt de echte naam van LTJ Bukem? Succes!

Goodlooking Records
Love2Party's Earth Special

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws