Fabric 17 - Akufen (Fabric)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Net even anders


Intro: Het 17e deel van de Fabric-serie is van de hand van Akufen (Marc Leclair) en hij stelde zich ten doel om zoveel mogelijk van zijn muzikale vrienden op te nemen in zijn mix. Met 21 tracks, en even zoveel vrienden dus bouwt Akufen een feestje in minimalisme. Het is het toverwoord in de huidige technowereld, altijd in voor een toverwoord, gezien de bloedeloze staat waarin het muzikaal verkeert.

Tekst: Nico

Genre: Jawel, minimal
Bijzonderheden: Techno is een zichzelf repeterend genre geworden waarin innovatie ver te zoeken is. Het aantal essentiele albums per jaar kan op de vingers van een hand geteld worden. Oke, ik zie de dingen graag positief, op de vingers van twee handen. Maar dan heb je het gehad. Niks mis mee, het genre zet dansvloeren nog immer in vuur en vlam en aan innovatie hebben veel mensen een bloedhekel. Zekerheden in het leven, daar gaat het om. Toch? En als er niks nieuws meer te ontdekken valt, dan schillen we toch gewoon wat van de lagen af die we er in de voorgaande jaren overheen hebben geplakt? We zetten er een nieuw stempel op. Minimal. En ja hoor, het gaat als een tierelier. Ook hier op Love2Party kun je geen verslag lezen of het woord minimal komt erin voor. Het bestaat natuurlijk al jaaaaaaaren, maar is het op dit moment helemaal. Ook de mix van Akufen voor de Fabric serie ademt minimalisme uit. Laten we het techno noemen. Doe eens gek. En dan blijkt Akufen, met behulp van 21 van zijn muzikale vrienden een verdomd lekker feestje te bouwen. Je neemt een ritme, een baslijn en laat vervolgens iets de aandacht opeisen. Een stem, een riedeltje, een melodietje of je laat de boel lekker knisperen, kraken en knetteren. Zolang het maar spannend is. En vooral niet te uitbundig. En spannend is het op Fabric 17 meer dan gemiddeld het geval. Philippe Cam, Cabanne, Krikor, S-Max, Pantytec, Matthew Herbert, Soul Center, Steve Beaupre, Mossa....noem maar op. Net even wat andere namen. Net even wat andere muziek. Clickhouse, dubtechno, minimal. Het zal me een zorg wezen. Akufen vist met succes in het veel te snel vollopende vijvertje. En komt met een aantal leuke verrassingen op de proppen. En daar gaat het om: verrassingen. Zekerheden zijn er al genoeg in het leven.
Hoogtepunt: Philippe Cam - LFO Drive, Pantytec - Alabaster, Mathew Herbert - Close To Me
Dieptepunt: Het weeige Smoke On The Water van Senor Coconut valt hier nogal buiten de boot.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Het begin....Basic Channel bijvoorbeeld. Of check releases op labels als Perlon, Telegraph.
Oordeel: 8

Meer info: Fabric 17

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws