Azuli presents - Space Ibiza 2004 (Azuli)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Space is the place!


Intro: Ibiza handhaaft ook dit jaar haar riante nr.1 positie als partyeiland bij uitstek. 24 uur per dag feestmogelijkheden volop, opgediend door de creme de la creme van de dj-wereld. Een van de bekendste clubs op het eiland is de ondertussen welhaast legendarische club Space. Oorspronkelijk begonnen als een after-party-locatie, geopend vanaf het gloren van de ochtend, maar recentelijk dus net zo makkelijk klokkie rond toegankelijk. Grofweg opgesplitst in Het Terras, waar zomerse housemuziek overheerst, en Binnen, waar de wat duisterder klanken van techno, progressive en non-cheesy-trance het geluid bepalen. Dezelfde splitsing vinden we ook op deze dubbelcd terug.

Tekst: John

Genre: Vooral zomerse house en techno.
Bijzonderheden: Een avondje thuis blijven is al ruimschoots genoeg om deze cd aan te kunnen schaffen, want met entreeprijzen van 30 tot 60 euro (afhankelijk van de dag), en drankjes voor slechts 8 tot 12 euro is het uitgaansleven aldaar ook niet werkelijk spotgoedkoop te noemen. Samensteller/ mixer van de cd is ditmaal David Piccioni, de eigenaar van het Engelse label Azuli zelf dus. Na het vorig jaar verschenen deel, met Spaceresident Reche en regelmatige gast Smokin Jo een beetje een merkwaardige keus. Want hoewel David zeker geen onbekende op het eiland is, hij draaide o.a. in Pacha, DC 10 en Kiss, zijn de draaitafels van Space voor hem nog steeds een onontgonnen gebied. Op de man af gevraagd rechtvaardigde hij deze cd met het commentaar: Dit zijn gewoon de platen die in Space gedraaid worden! Benieuwd dus of jullie ze daar ook gehoord hebben! Op het terras horen we o.a. Armand van Helden in een electroclash remix, zomerhit Shapeshifters en zonnige platen van Gaudino da Costa, een vrolijke remake van Basement Jaxx 'Sambamagic' Dj Chus met Concha Buika en Debbie Pender. Het Binnen-gedeelte biedt ons o.a. de prettige remix van Starsailors 'Four to the floor', Steve Lawlers 'Lost' en Fox 'Herinnert u zich deze nog' The Foxx rip-off 'Diamond Girl'. Als extra is er ook nog een dvd met 6 tracks, een impressie van Space en wat interviews met o.a. dj Carl Cox toegevoegd.
Hoogtepunt: De vrolijke klanken van cd 1 toch vooral.
Dieptepunt: De, gelukkig maar sporadisch opduikende, soms wel wat geestdodende muziek op cd2. (Alex Neri bijvoorbeeld, de man heeft echt wel eens betere dingen gemaakt!)
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader toch.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Space Ibiza 2003.
Oordeel: Een vette 7,5 oftewel een kleine 8. Strak aan elkaar gemixt, goede platenkeuze, maar cd1 en cd2 zijn wel zo verschillend dat je ze moeilijk alle twee geweldig kan vinden.

Luisteren naar: Azuli presents Space Ibiza 2004

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws