Dublex Inc. - Eight Ears (Pulver)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Acht-ung!


Intro: Dublex inc. is een kwartet Duitsers die met 'Tango Forte' ooit de blauwdruk leverden voor de wereldhit 'Round And Round' van de Sugababes. Tezamen hebben ze ook nog steeds 8 oren, dus de absinth-revival heeft hier nog geen snijpartijen a la Van Gogh opgeleverd. Het nieuwste aanbod van deze mannen bestaat uit 14 afwisselende nummers, te plaatsen onder de noemer....
Tekst: John

Genre: ...Broken beats, hoewel vaak meer gevoelsmatig dan dat de beats ook daadwerkelijk gebroken zijn.
Bijzonderheden: Het mooie, spannende intro schept hoge verwachtingen. Jawel, sfeertje!! Maar de Dublexers gooien het daarna over een heel andere boeg en spelen een Compost-achtig funky nummer met een bluesy zingende Wayne Martin. Een beetje Beanfield-meets-St.Germain als het ware. Een stuk steviger wordt het in de single 'Nifty Night', met sample van een Mireille Mathieu nummer! Overigens een sample waarin La Grande M. zelf haar mouth-wide-shut houdt. Zangeres Alice Russel doet ook op 2 tracks mee. Deze blanke souldiva van het Engelse TruThoughts label, o.a. bekend van haar zang op menige Quantic plaat, geeft met haar zangkunsten 'Don't Make Me Want You' een latenight funky-soul gevoel. Een Spaans gitaartje op 'Raw Thing', een Iberisch klepper-festival op 'Mentiras', een saxy afrojazz-funker en daarna het nogal jachtig doordravende 'Slack Society'. Stevige bas en beats op een wat oudere track op de plaat, de in hitsig Spaans gezongen single 'Tocame' en ook nog het logische, doch wat laat invallende vervolg op de spannende intro: 'Queek'. En als uitsmijter ook nog een remix van oudje 'Izquitos'. Dublex is van alle markten thuis.
Hoogtepunt: Geen echte uitschieters, gemiddeld gewoon een hoog niveau.
Dieptepunt: Het reggae nummer 'Sound Of The Ebu'. Geen grappen graag, dit hoort er gewoon niet tussen. Als je in staat bent alle genres te spelen, wil nog niet zeggen dat je ons daar ook mee lastig moet vallen. Volgende keer 'Hast Du Eben Vor Mei'?
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Het album zet geen nieuwe standaard en laat je ook niet met openvallende mond van verbazing achter, maar is wel kwalitatief hoogstaand. Een aardig tussendoortje dus.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Het label Compost, hier vind je nog meer fijne Duitse producties.
Oordeel: 8-

Luisteren naar: Dublex Inc

Love2party-essentials:

Pulverising Digital

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws