Rare Moods - Peace In Da Neighborhood (Comet)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Triptico


Intro: Leerden wij bij Engels nog dat je eigenlijk 'neighbourhood' behoorde te schrijven, blijken deze Fransen hier dus wel even de volbloed-Amerikaanse spelling te beheersen! Toeval? Fans van George Bush? Ghettopeople? Of gewoon twee unieke Fransen aan het werk?

Tekst: John

Genre: Dark & jazzy grooves.
Bijzonderheden: Het label zelf werd oorspronkelijk opgericht met de roots in de Afrikaanse muziek. Na een gesprek met de (ex-)drummer van Fela Kuti, Tony Allen, werd meteen maar besloten om zijn nieuwste cd te produceren. Daarmee genereerden ze gelijk een aardig succesje bij afromusic-minded people. Deze lijn werd verder voortgezet, met steeds meer invloeden uit de jazz er bovenop. Manu Boubli en Liam Farell laten hier dus Afrika voor wat het is (dat is nogal wat, toch?) en gaan op de donkere jazztour. Eerst nog even een huishoudelijke mededeling! In nuchtere toestand trok ik deze cd gewoon NIET! In wat voor toestand deze mannen hun muziek produceren weet ik niet. Wel weet ik dat ik, als niet-drugsgebruiker, toch minimaal 2, of waren het er al 3, vrij grote glazen rode wijn nodig had om met ze mee te trippen. En toen ging het eigenlijk best lekker! Ik goot hem nog eens vol en besloot dat het eigenlijk best chill klonk. Die Fransen kunnen me een partijtje trippen. Die beats, die sound, het klonk als een soort van...TRIPHOP! Gelijk een coole naam voor een genre! Kan ik daar niks mee doen? Of begin ik nu al wartaal uit te slaan? Fles leeg, kijk nou, daar staat nog bruine rum. Een nipje dan maar?
Hoogtepunt: 1 groot vet hoogtepunt ineens.
Dieptepunt: Fles leeg.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Nuchter best bagger, maar met het promillage groeit de entourage, die jongens zijn eigenlijk best goed bezig!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Commerciele muziek, best heel anders!
Oordeel: van een 5 naar een 8, brandstofverbruik 1 liter per uur bij een stationair draaiende motor.

Meer info: Rare Moods

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws