Push - Electric Eclipse (Banshee Worx)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Push laat je zweven

Intro: In 2000 was de Belg Dirk Dierickx zijn voornaam zat. Volgens hem belemmerde de naam Dirk de weg naar succes. Vandaar dat hij sindsdien door het leven gaat als Mike Dierickx. De producer heeft succes met zijn pseudoniemen M.I.K.E., Solar Factor, The Blackmaster, Plastic Boy en Push. Van Push verscheen onlangs het tweede album Electric Eclipse dat met de heetste trance gevuld is.

Tekst: Iddo

Genre: Trance.
Bijzonderheden: Artiesten als Marco V, Paul van Dijk en Mauro Picotto draaien de producties van Push regelmatig, gecharmeerd als ze zijn door opzwepende trance die een set naar het hoogtepunt brengt. Als live-act heeft Push zich al meerdere malen bewezen op grote evenementen zoals Gatecrasher, Godskitchen, Massive en Trance Energy. Toch is Electric Eclipse pas het tweede album van Push. Het hart gaat in ieder geval niet sneller kloppen van de cd-cover want dat is een erg voorspelbaar ontwerp dat weinig aan de fantasie overlaat. Gelukkig is de muziek minder saai. Het start met een geestverruimend intro waarna 'R.E.S.P.E.C.T.', 'Imagine' en 'Electric Eclipse' zweverige trancetracks zijn. Opvallend is dat alle tracks op dit album gemiddeld acht minuten lang zijn en de meeste tracks een roffelende break hebben waarmee netjes aan het trancecliche wordt voldaan. Deze muziek is niet alleen bestemd voor op een trancefeest maar is ook prima luistervoer voor thuis op de bank.
Hoogtepunt: Het gevoel van gewichtloosheid
Dieptepunt: De kennismaking met zwaartekracht na een kleine vijf kwartier zweven.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een aanrader voor de tranceliefhebber.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Op de site van Push is veel informatie over andere releases te vinden. Als dj M.I.K.E. is hij deze zomer ook te bewonderen op Dance Valley.
Oordeel: 7,5

Meer info: Push

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws